Lords of the Realms, Conqueror AD. 1086 és az ősöreg C64-es Medieval Lords RTS/KOS keveréke ...
-
keeper2 #522 Ellenben pár kérdés: Ha valamely épületet felépítek, ami ahhoz kell, hogy valamilyen termékem legyen (pl. sóbánya), akkor elérhető számomra a só, és szól is, hogy tudok vele kereskedni. Ezután ha másik városban is építhetek sóbányát, annak van értelme? Mármint, tegyük fel, hogy nem kell abban a városban semmi olyan épülethez előfeltételként, amit építeni akarok ott, valamint, nem érdekel az ott megadott jutalom (azthiszem a sóbányánál +5 arany és -2 happyness van hozzá, tehát, feltéve, hogy ez sem érdekel) van valami értelme így több helyen is felépíteni ugyanazt? Pl. nagyobb lesz a kereskedelemből származó jövedelmem, vagy csak simán több pénzt kapok érte?
Illetve, a papnak csak azt az azt az értelmét láttam, hogy be lehet vele népessíttetni területeket, megválaszthatják pápának, több lesz a "piety" valamint át lehet konvertálni más vallású területeket. Emellett a builder és a landlord számomra még kevesebb lényeges tulajdonságú. Elméletileg a landlorddal több lesz a kaja, a builderrel gyorsabb az építés, de ezt alig vettem észre. Van értelme használni őket?
Illetve, hogy lehet gyors piety és books gyarapodást elérni? Tudom, ki vannak ott részletezve a pénz mellett, miből mennyi jön, de bár, építem, amit csak tudok ennek elősegítésére, mégis, főleg a books eszméletlenül lassan gyűlik.
Ja, és az előző tapasztalataimhoz még: ha keresztes háborút vívsz egy ország ellen a pápa felkérésére, bár el is eshet az a lovagod, de ha nyer, akkor a meghódított területek az ő uralma alá kerülnek. Az arab országoknál meg jihad van, amit még ugyan nem nagyon tudok, mire jó, de azthiszem, ez az ő spécijük, úgy mint a keresztényeknek a pápaság, és a keresztes háború.