Lords of the Realms, Conqueror AD. 1086 és az ősöreg C64-es Medieval Lords RTS/KOS keveréke ...
  • Papiczky
    Mostanában ismét elővettem a játékot, évek múltán először, így neki is láttam az Erdély mod 2.5-ös verziójának.

Mint azt korábban is kifejtettem, a módosítás gondolata alapvetően azért fogalmazódott meg bennem, hogy más, nagyszerű felhasználók által készített, izgalmas módokat ötvözve a saját elképzeléseimmel, létrehozzak egy olyan keresztmetszetet, amelynek talán a magyar játékosok örülnek majd a legjobban, hiszen a legfőbb módosítások Magyarországot, illetve a magyar nemzetet érintik:

- Történelmileg hű magyar királyi családok
    - A játék "early" korszakában Erdély és Ajtony is játszható államok. Erdély 1003-ban vált Magyarország részévé, Ajtony pedig önálló törzsi államával egészen 1028-ig tartotta magát. Így tehát 3 magyar nemzetiségű állammal játszhatsz a kezdeti időszakban.
    - Sok magyar személynév és helyiségnév javítva lett, továbbá új személynevek kerültek hozzáadásra.
    - Magyarország számára a korai időszakban „Horse Archer” helyett „Steppe Cavalry”-t vált kiképezhetővé.
    - „Pannonia” és „Hungaria” és „Transylvania” tartományban lehetséges „Steppe Cavalry” kiképzése.
    - Erdélyben a játék középső korszakán lehetséges „Teutonic Champion” kiképzése.
    - Magyarországon már nem lehet „Slavonic Axeman”-t és „Slavonic Bowman”-t kiképezni, helyettük „Axeman” és „Bowman” vált kiképezhetővé.

Sok változást nem hoz, de annál több apróságot javít vagy rak helyre. Ami a skót és skandináv ország játékosait illeti, ők örülni fognak, hiszen a módosítás növeli a hegylakók és a vikingek fizikai sebzését. Kipróbáltam, elképesztő mit tudnak ezek a fickók a csatamezőn művelni!

Ami örvendetes, hogy a játék nehézségét sikerült még tovább növelnem úgy, hogy közben nem teszem tönkre a kezdő játékosok élményét. Már "easy" fokozaton is nagyobb kihívást jelent, okosabb ellenfelek, több aranyat keresnek, nagyobb védelmet építenek, több katonával és vezérrel támadnak, jobban taktikáznak! Természetesen a legnagyobb kihívás "hard" fokozaton érkezik. Próbálj például a "Holy Roman Empire"-vel játszani easy fokozaton. Rengetegen üzennek majd hadat... :) Minél nagyobb erőre teszel szert, annál inkább utálni fognak a többiek.

Ezenfelül normális, javított angol nyelvű olvass el fájlt is csatoltam a tömörítvénybe, persze nyilván ez titeket már annyira nem érint... :)

Szóval összességében, miért érdemes az Erdély moddal játszani?
    - Fontos, alapvető, és pontosabb magyar vonatkozások.
    - Számos királyság, amely a létezett, de nem került be a játékba, immáron játszható.
    - A játék mindhárom nehézségi szinten nehezebb.
    - A legnagyobb szintű városok 50 egységnyi élelmiszer tárolási helyet kaptak.
    - Több tartomány át lett nevezve a pontosság érdekében. – nagyobb részük elvain „Holy Rome” módosításából lett másolva!
    - A katolikus vallású államok pénz bonusza 30%-ról 20%-ra csökkent.
    - A kiátkozott katolikus országok bevétele 10%-al csökkent.
    - A pogányok pénzét csökkentő vallási hátrány -30%-ról -20%-ra változott.
    - Az iszlámvallású államok 5%-os pénz bonuszt kaptak.
    - A játékban több apróbb hibajavítás.
    - Új vallási épület a pogányok számára! Növeli az aranyat és a könyvek számát. Feltétlenül érdemes megépíteni!
    - Új királyság egyesítő küldetések.
    - Az egyes nemzetek nekik megfelelő személyneveket kaptak. Úgy mint: kun, besenyő, mongol, horvát, szlovén, holland, dán, norvég, svéd, finn, porosz, litván, skót, walesi, ír, portugál, katalán.
    - Kórház épület a keresztényeknek, és muszlim megfelelője a muszlimoknak. Növeli a város védelmét, rengeteg munkást ad, továbbá növeli a tartomány lakóinak boldogságát.
    ... ezenfelül természetesen számos olyan apróság amit nem írtam ki.

A modot a napokban töltöm fel a honlapomra, onnan bárki szabadon letöltheti majd. 1-2 napra még szükségem van vele, szeretném átnézni mit kell esetleg javítani, vagy mivel lehetne még gazdagítani. Egy kicsit szeretnék még csiszolni az ellenfelek intelligenciáján.