Lords of the Realms, Conqueror AD. 1086 és az ősöreg C64-es Medieval Lords RTS/KOS keveréke ...
  • Papiczky
    #1068
    Azért nincsenek benne az olaszok amiért a németek sem. Mind az olasz, mint pedig a német egység 1871-ben valósult meg. Tulajdonképpen ez idő alatt a későbbi Németország területén különböző német királyságok, hercegségek léteztek, olyanok mint a Porosz királyság vagy a Bajor hercegség. A német egységet 1871.ben január 18.-án versaillersben kiállították ki. Tulajdonképpen az olasz egység is hasonló, csak az a pápái állam megszűnésével jött lére végérvényesen 1871-ben, Olasz Királyság néven.
    Afrika gyarmatosításában egyébként nem túl tevékenyen vettek részt, sőt mondhatni nem is méltó említésre a brit és a francia gyarmatokkal szemben. Ugye míg Nagy-Britannia Egyiptomot, addig Franciaország Marokkót birtokolta - később szerződésben cseréltek, ekkor volt ugye a marokkói válság.
    A Habsburg Birodalom meg azért nem fér bele mert tulajdonképpen a gyarmatosításban semmiféle szerepet nem töltött be - az egyik érdek az első világháborúra - másrészt viszont azért mert ebben az időben a többi mellett legyengültnek számított, ezért volt szükség ugye a kiegyezésre 1867-ben.
    A Svédek a korábbi vesztes háborúik miatt már nem nagyhatalom, a többi skandináv ország szintén, nem említhető meg Dánia sem, kereskedelme bár jelentős, hadi tevékenysége mégsem meghatározó.
    Osztrák-Magyar Monarchia 1867-től van, így erről megint felesleges beszélni - ahogyan az egységes német és olasz államról is.
    Az alabárdosok tulajdonképpen ekkora már teljesen eltűntek, pikás gyalogság volt még jellemző a 17. századra, de a 18. században már ez is eltűnt, inkább szuronnyal felszerelt muskétásokról van szó, valamint gránátosokról. A pikásokat meg annak idején pontosan a muskétások támogatására találták ki, kezdetben erősebb páncélt kaptak. Ekkoriban a muskéta újratöltési ideje hosszadalmas folyamat volt, pontosan ezért használták a pikásokat.
    Magyar fordítás azt hiszem van, és a játék is jelent meg így - ebben egyébként nem vagyok biztos.