THE FALL: LAST DAYS OF GAIA
  • envoka
    Az életerő visszamenőleg nem nő.
    Ha magas testalkattal kezdesz, az az alap életerőt, és a szintlépéskor kapott életpontokat növeli.
    Testalkat 9 - 12. > Alap életerő – 20. / Szintenkénti életpont – 8 + 0
    Testalkat 13 - 15. > Alap életerő – 25. / Szintenkénti életpont – 8 + 2
    Testalkat 16 - 18. > Alap életerő – 30. / Szintenkénti életpont – 8 + 4
    Testalkat 19. > Alap életerő – 35. / Szintenkénti életpont – 8 + 6
    Testalkat 20. > Alap életerő – 40. / Szintenkénti életpont – 8 + 8
    A kapott szintenkénti életpont sem mindig a maximum, mert a program az alap, + elötti 8-ast, vagy a + utáni + 0-8-at véletlenszerűen dobja ki. Szóval, általában kevesebb. Én a várható szintlépés előtt mentek, és ha nem a maximumot adta, visszatöltöm.
    A magas testalkat közelharcos karakternek fontos. Neki érdemes 16-tal kezdeni (ez a legnagyobb érték amivel kezdeni lehet), és ezt felvinni minél elöbb 20-asra.
    Lőfegyveres karakternek szerintem bőven elég a 13-as testalkat. Így szintenként kap jó esetben 10 HP-t, ez elég.
    Intelligenciát én sosem növeltem 9-esnél nagyobbra. Ez szintenként 10 képességpontot jelent. Azért a + 2 – 8 pontért nem érdemes fejleszteni, jelentősége máshol meg úgysincs.
    Csapat ? Erre csak azt mondom, minél kevesebb ember van a csapatban, annál előbb fejlődik, kevesebb felé oszlik az XP. Szerintem 4 fő bőven elég. Én egy karakterrel szoktam menni.
    Egyszer próbáltam 3 fővel. Egy könnyűfegyveres (főkarakter), Butch (nehézfegyver + technika), Ivana (nehézfegyver + mesterlövész). Nekem még ez a három ember is sok volt.
    Az első végigjátszásom egy közelharcos karakter volt. A #1011-es hozzászólásomhoz tettem be róla képeket (tulajdonságok, statok, stb...).
    Azt olvastam, egy 6 fős csapattal 13-14-es szinten lehet befejezni a játékot. Az egy karakterem 27-es szinten végzett.