• Sephi
    Mivel en meg mindig a jatek hatasa allatvagyok szeretnek irni egy velemenyt a jatekrol.

Aki nem jutott el meg a vegso alomashoz ovatosan olvassa a masodik resznel... nem akarok elbaszni poenokat.

Ugye amikor meg anno mindeki a kezebe vette (letoltotte) a Syberia elso reszet nem igazan volt oda a jatek miatt mivel nem is nezett ki tul jol es hat milyen lehet egy ilyen stilusu jatek. Ekkor az tortent hogy amiutan sokat elkezdtek jaccani nem hittek a szemuknek. Kesobb mar egyszeruen nem lehetett abba hagyni a jatekot es hat sokaknak a kedvence lett. Hiheteltlenul gyonyoru haterrek es helyszinek plusz a csodalatos story amit be kell vallani nem mindenapi. Akkor ne beszejunk a szereplokrol mert akar fantazia akar nem nagyon elethunek tunt sok embernek. Sokan majig meg vannak rola gyozodve hogy az elso reszben szereplo helyszinek nem leteznek de elarulok valamit... leteznek csak nem eppen ugy neznek ki ahogy a jatekban. Tovabba maga a story lemenetele hogy mindig volt meglepetes es mar sokan alig vartak hogy Kate eloszor megtalaja a titokzatos Hans-t majd amikor az megvolt akkor irany Syberia szigete. En majig meg vagyok gyozodve rola hogy akarmelyik jatekos szivbajt kapott annal a jelenetnel amikor elindulnak a havas tajak fele es kiirja hogy THE END. En szemely szerint szidkoloztam egyet es tok depi voltam hogy most nez oda mit muvelnek velunk es mas csak sok ido mulva jon a masodik resze. De ezzel volt vege mert a jatek hires lett es sok szivet megmozgatott. Ezek annyit huztak mar a dolgot hogy talan sokunk elfeltte az elso resz elmenyeit es mar nem is remenykedett.
    Ez addig tartott amig ki nem jottek az elso hirek a masodik reszrol. Na akkor sokunknak megint megdobbant a szivunk es alig vartuk hogy tudgyuk mar meg mi tortent veluk!
    Es tessek a tegnapi napom mejelent a hires mesenek a masodik resze. En feloen ultem gep ele jaccani hisz nem gondoltam volna hogy ennyire utni fog.

Tehat megvan a masodik resz es neki fogtunk jaccani. En meg vagyok rola gyozodve hogy mindekinek megdobant a szive amikor a jatek pontosan onnan folytatodott ahonnan az abbamaradt az elso reszben. Tehat egy percet sem veszitettunk el a sztorybol. Ekkor jottek az ismeros arok es hangok na meg zene te teljesen mas kornyezetben. Es megsem! Hisz mindehol megvoltak azok a tipikus jelek amik az elso reszhez kotottek minket es en hejeslem ezt mert ha pl egy teljesen uj kornyezetbe raktak volna a jatekost akkor nem lett volna tul jo. Ahogyan a jatekban haladunk egyre tobb titok tarul fel elenk es mind remelyuk hogy minnel tobbet megtudunk. A csodalatos helyszinek mellet a jatek szepen hallad elore es nagyon is logikusak a fejtorok bene. Viszont lehet tul egyszeruek is mert mindehez volt magyarazat csak keresni kellet.Sokak szerint talan azt a nyomozot nem kellet volna berakni viszont en szerintem csak meg erdekesebbe tette a kalandot. Maga a teny hogy talakozunk egy ismerossel az elozo reszbol sajnos nem kapott nagy szerepet de azert jo volt latni a kis maniakus asztornautat. Sajnos nem sikerult neki amit meg par nappal ezelott eltervezett... Aztan ahogy haladunk elore mintha egy darabik egyre szivarab a hangulat. Es akkor jon az elso pofon. Aztan a masodik. Harmadik es a jatek vegejig meg sem all. Maga a viszutazas az elso resz helyzineire igaz mashogy de az is nagy darab. Tejesen hihetettlen grafikai elemek , helyzinek es foleg maga a tortenesek milyenek. A jatek vege fele egyszeruen el lesztek buvolve es nem fogtok hinni a szemeteknek hogy ilyen letezhet valakinek az agyaba.

En szemely szerint egyszer konyzetem es azutan kicsit arrebb meg lecsorogttpar kony az arcomon. Annyira meghato a vege hogy en meg ilyen paszban a Final Fantasy X vege ota nem voltam (aki nem ismerne a cimet elarulom hogy es Ps2 jatek es a jatek tortenelem egyik legmeghatobb vege van) es nem is hiszem hogy egyhamar magamhoz terek.

Egy csodalatos mese zarodott le elottem. Azt nem akarom megmondani hogy lesz e harmadik resz vagy sem. Ezt mindekinek a fantaziajara bizom mert nekem megvan a velemenyem.

MEGA SPOILER!!! Csak aki vegig vitte az olvassa el de komolyan!

Szerintem egy jatekot ami igy sikerult mint ez most kell abba hagyni es nem megkiserelni hogy esetleg egy hamradik reszel elbaszak... bar ahogy a masodik reszt elneztem ....

Egy szo mint szaz eletem egyik kedvenc jateka ez es az is marad amig ki nem hoznak ehez hasonlot. Bar kotve hiszem..