• californiastud
    szal használgatom a shopot, de azért expert-nek nem mondanám magam. tennap egyik ismerősöm kérte a segítségemet, h kicsit shopoljunk egy Győr-térképet. A lényeg, h volt a térkép és körbejelölt területeket bekeretezni. Mint pl. ez Győr belvárosa. Szal Polygonal Lasso-val szépen körbeböködtük, de foggalmam se volt, h a kijelölt területet hogyan lehetne layer-ré csinálni, majd akkor azt stroke-ozni. Csak úgy ment, h egy új képbe tettem, majd erről a képről húztam vissza az eredeti térképre , így úgy layert gyártva. Ezekután szépen összeegyeztettük, h a vonalak passzoljanak, meg minden, de elég hosszadalmas ez így, nem?

Mármint van vmi gyorsabb változata a kijelölt terület layerré generálásának?

Illetve mégegy kérdés: ha jól ráközelítek egy képre, és Magnetic Lasso-val jelölgetem, és jön a kép széle, akkor hogyan tudom megoldani, h a kép mondjuk feljebb menjen, de ne kelljen az egérrel följebb húzni, mert akkor a Magnetic körberajzol olyat is, amit nem kéne... vagy lehet a kijelölés KÖZBEN visszalépkedni a legutóbbi kijelölt ponthoz talán??

(pfú, mennyire érthető, amit kérdezek?)