-
Hogyan csináljunk rendőrautót?
Hozzávalók:
1 kiindulási kép, lehetőleg autó, mert locsolócsőből kicsit körülményes rendőrautót csinálni.
1db PS
+további képek (matrica, fényhíd stb.)
1. Íme kiindulási képünk (lent #1910), ha retusra szolgál az az alapkép, azt most korrigáljuk. (Pl.:én ránéztem a kontrasztra, a levels-re, és leretusáltam a clone stamp toolal a feliratot)
2. Szerezzük be a szükséges képeket! Pl.: raendőrmatrica, villogó izé (fényhídnak hívják :DDD, felnik stb.)
3. Akkor most színezzük át a járgányt.
- Kijelöljük/kimaszkoljuk a festendő területet. (tehát ami az alapképen fehér, az ablakokat, lámpákat, felnket stb most hagyjuk)
- Én nagyon egyszerű és gyors módját választottam a festésnek: Fogsz egy jó nagy, lágy szélű ecsetet, festési módot colorra veszed és végighúzod EGYSZER (egyszer!!!) az autón. Spec fogtam, végighúztam bal oldalt, aztán meg jobb oldalt, de mindig csak egyszer, ügyelve az ívre.
4. Színezzük az üveget. Kijelöljük/kimaszkoljuk. majd Image --> Adjustments --> Itt két lehetőség van:
--> Brightnesscontrast --> Brightness csúszka
--> Hue/Saturation --> Ligtness csúszka
5. Tegyük fel a matricát és a fényhidat!
Ez már keményebb dió kicsit! Ctrl+C Ctrl+V-zük be a matricát, én megdupláztam a rétegét, mert 2 kellett belőle. Free Transformmal (Ctrl+T) méretigazitás, helyreillesztés. Majd Az Edit --> Transform parancsaival torzítsuk. Erre már nem emlékszem, hogy miket is használtam. Free transformot biztos, hogy az oldalait összehúzzam. A kicsinél pedig perspektívikus torzítást.
Asszem a többi torzításhoz (hogy felfeküdjön a matrica a felületre) Skew vagy disortot is használtam.
6. Fényhíd: Ugyanaz, mint a matricánál
7. Moszgassuk!
Kijelölöd/kimaszkolod a hátteret. Filter --> Blur--> Motion blur. A szöget úgy állítsd be, hogy párhuzamos legyen a haladási iránnyal.
Végül a felnik, mert egy mozgó autónál altalában forognak a kerekek.
Kijelölöd/kimaszkolod, filter --> Blur --> radial blur
Remélam nem hagytam ki semmit, ha mégis, akkor szóljatok.