• berlinboy6329
  #17001
  H all!

  tud vki jó minőségű, advanced,de könnyen érthető, fasza végeredményt adó tutorialt, ami

  a)Color matchinggel foglalkozik: Hogy lehet egy képet a háttér színéhez igazítani minél jobban. Mire figyeljek, hogy csináljam, tippek-trükkök.

  b)Ha van egy kurva jó kép: jó szög,jó póz, minden ami kell, de szarul van megvilágítva és nekem AZ a kép kell,mert a többi ahhoz képest a határban sincs, viszont ezen a képen meg nem úgy jön a fény,mint amelyikhez igazítani akarom. Mit lehet olyankor csinálni?

  c)Clone stamp tutorial. És egyéb hasonló "eltüntető" tutorialok. Pl. fut a falon vmi dísz, és a sarok után ott egy ajtó,amit el kellene tünteni. fogom a díszes falat, copy paste, kis curves rá, hogy sötétebb legyen, mert jobban érte a fény és kész. Ilyesmi "eltüntető" tutorialokra gondolok, mert a clone stamp is csak egy módszer.
  Clone stamp alatt meg olyan szituációkat értek, amikor pl. 100x100-as területet kell 1000x1000 méretűre alakítani úgy, hogy ne tűnjön fel az ismétlődés. (Pl kis füves területből mezőt csinálni)

  Gradient vagy régi fotó. Vannak ezek a régi fotók,amik el vannak szineződve, esetleg foltosak. Hogy lehet eltüntetni a foltokat pl., anélkül, hogy az feltűnne? Gradient is hasonló: Van mondjuk egy falam, aminek olyan fényviszonyai vannak, hogy a egyik széle világos, a mésik sötétebb. És nekem kell a fal, viszont előtte egy jó nagy szekrény kitakarja, mondjuk. Párszor csináltam már ilyeneket,de mindig két sznű lett az egész és látszott, hol a határ.

  A harmadik pedig görbe dolgok(még mindig clone stamp témakör). 400x80. Tegyük fel ennyi látszik a kép két oldalán egy ház díszének szegélyéből. A szegély félköríves, a kép legyen full HD. Hogy? Clone stamp csak egyenesen megy. Vagy legalábbis arra, amerre a "forrás".