Minőséggel kapcoslatban tud vki helpelni?elgondolkodtam,h "enhancelni" kellene a műveket..Eddig csak a vlgeredményre mentem,hogy úgy nézzen ki a dolog,ahogy én azt elképzeltem..Itt a dinó,így rombolja szét a házat,ami ott áll meg ilyenek...
De már az eeljén kellen kezdeni a dolgot..
Mire jó a new-ban a resolution?Vhol olvastam 72-t..Azt szoktam használni.Mikor milyenre kell állítani?
Felbontás..Ha 3000x5000-res képre behúzok egy 16x16os képet,amit a megfelelő méretre skálázok akkor a hülye is látja a külünböző felbontásból akadó homályt,pixelt,hogy vhogy nem illik össze a 2 kép...
Mit kell a felbontásról tudjak?
Lehet-e minimálisan felskálázni,ha nem elég a behúzott kép mérete azzal ami mögötte van?Mi a maximum érték?
Meglátni-e azt,ha egy 3000x5000-res képre behúzok egy 1280x720-as képeta,mi megfelelő méretű és nem kell skálázni.Látni a kisebb képen,hogy alacsonyab felbontás?
Vagy épp fordítva..Egy 1280x720-as képre skálázok le egy 3000x5000-es képet.A kérdés ugyanez.
Ilyen dolgokra gondoltam..Színfajtákat,ha más a két kép,átkonvertálásnál van-e "veszteség" v átalakulás szinekben,megfelelő képformátumok használata(Főleg bmp-t,png-t próbálok hadználni,de mi van ha jpgben van a tökéletes kép?Hogy lehet a bmp-t,png-t jpg minőségűvá alakítani?Menéts másként jpg-be?)
Tehát ilyeb nem konkrétan a képmanipuláláshoz/szerkesztéshez kapcsolódó dolgok.