• DcsabaS
    © HUmanEmber41st-nak:
    Engem nem zavar, hogy van itt 1-2 elvetemült (kreacionista?) fórumozó, aki nem hisz a "véletlen kiválasztódásban", és közben azt hiszi, hogy ezzel megdöntötte az evolúcióelméletet (különösen, hogy az evolúcióelméletben NEM IS a kiválasztódás, hanem a MUTÁCIÓ az, ami véletlenszerű, és még ez is csak annyiban, hogy LEHET véletlenszerű _is_.)

© haxoror-nak:
    1.) Először is, rögzítem újra, hogy a mai AI még _NEM evolúciós, bár itt-ott felhasználhatják benne az evolúciós módszert is.
    2.) Másodszor, nem az AI evolúcióképességére utaltam (ez kevés volna!), hanem hogy evolúciós logikára épül. Ez nagy különbség, ugyanis mondjuk akár a kalapács is evolúcióképes eszköz, de nem a saját belső működési logikája miatt, hanem az ember révén! Szóval nem az itt a lényeg, hogy egy adott dolog fejlődése összességében evolúciós utat jár-e be, hanem hogy a saját működése evolúciós mechanizmusú-e.
    3.) Tehát korábban arra utaltam, hogy egy evolúciós mechanizmusú, evolúciós logikára épülő AI-nél már szerintem problémás lehet eldönteni, hogy él-e (miközben esetleg még mindig egyszerűen megállapítható lehet róla, hogy "hülye" (:-).)
    4.) Az előbbitől függetlenül természetesen lehet adni az életre olyan definíciót, hogy mondjuk az AI semmiképp se teljesítse. Amiképp olyan definíciót is lehet, hogy a munkahelyi főnökünket, vagy az anyósunkat se kelljen élőnek tekinteni, legfeljebb egy lelketlen zombinak (:-). De az ilyen önkényes definíciókkal általában nem lehet sokra jutni.