• haxoror
    #161
    "Nem nekem kell bizonyítni, hogy ezek nem léteznek, hanem pont fordítva! A vallásoknak kell bebizonyítani, hogy léteznek! Valaminek a nem létét egyszerűen nem lehet bebizonyítani."

    Csak ezt ragadom ki mert talán ez is elég hogy a nézőpontbeli különbségre rámutathassak:
    Bár a vallások lényege a hit de a kevésbé hívők felé is bizonyítottak, ezek a bizonyítékok a "csodák" :) Olyan cselekedetek vagy események amelyeket tudományosan nem lehet megmagyarázni és létezésük önmagában bizonyíték egy felsőbb akaratra. Persze bele lehet kötni a csodákba is hogy tömeghisztéria, hallucináció vagy vmi hasonló, s mindezt csak azért mert túl régen történtek vagy a szemtanúk iskolázatlanok és/vagy elfogultak de tudományos bizonyítékot soha sem fog senki találni hiszen ezek a jelenségek a tudomány törvényein és határain kívül vannak.
    A vallást a mániás materialisták civilizációs terméknek tartják, egy módszernek a világ megmagyarázására és a közösség összetartására, ezzel csak az a baj hogy a hit a túlvilágban illetve szellemvilágban már akkor megjelent az emberiségnél (és még a homo sapienst megelőző nem embereknél is :)amikor még nem lett volna rá szükség. Ha nem lenne vallás most térdig gázolnánk a vérben hiszen mindenki úgy élné az életét hogy az az egyetlen és soha vissza nem térő alkalom és bármit megtehet hiszen később nem lesz semmi következménye hiszen a halállal (legalább is számára) vége mindennek örökre.