• haxoror
    #129
    "Ebben ne légy olyan biztos. Egyrészt 500 év nagyon sok mindent képes ehomályosítani. Nem hiszem, hogy minden feljegyzés megmaradt abból a korból. Másrészt ahogy olvasgattam, azok az utak, melyekről tudunk koránt sem voltak voltak olyan jól dokumentálva, mint például ma."

    Sztem biztos lehetek benne hiszen akkoriban nem magánpénzből mentek az expedíciók hanem a király nyúlt a zsebébe ráadásul egy ilyen felfedezésnek hamar híre ment volna és ha a Spanyol levéltárakból el is tűnik a feljegyzés más európai országoknál meg kéne lennie.

    "Régészeti bizonyítékok (észak-amerikai viking településnyomok) alapján tudjuk, hogy Kolombusz utazása előtt közel 500 évvel a Vikingek is jártak Amerikában.
    Ennyi erővel pedig a régi világ hajósai szinte bármikor bejárhatták Észak Amerikát.
    Nem szabad lebecsülni a régi embereket. "Ők sem voltak hülyék"."

    Mint ahogy Dél-Amerikában meg a föniciaiak fordultak meg de ez nem ad választ az Antarktisz jelenlétére a térképeken. Ha a felfedezők elértek egy települést onnan információt nyerhettek azokról a környező kikötőkről amikkel az adott település kereskedett és így végighaladhattak a már lakott területek partvidékén gond nélkül de a tűzföld minden volt csak nem civilizált így ott a kutatásnak vége kellett hogy szakadjon hiszen az Antarktisz lakatlan volt és messze esett a már ismert tengerektől. Csak úgy meg nem indultak el mivel nem is selytették hogy ott lehet vmi.

    "Az igaz, hogy nem ad bombabiztos cáfolatot a szerző állításaira, de arra elég, hogy megingassa őket. Nem hiszem, hogy valaha is pontos magyarázatot kaphatunk, a térkép forrásainek eredetére.
    Szvsz ilyenkor érdemes a legésszerűbb magyarázatot elfogadni."

    Számomra nem ésszerűtlen feltételezni egy az általunk ismert történelem előtt létrejött civilizáció(ka)t, most nem kristály-erőművekre meg mágikus léghajókra gondolok :) hanem egy kb. az ókori görögök szintjét elért kultúrára ami igenis képes lehetett a világ feltérképezésére és ha feltételezzük (mert ilyen távlatokban sajnos bizonyítani szinte semmit sem lehet) hogy a kalandvágyuk és gazdaságuk is elérte a hellén népekét akkor motiválva is lehettek az őket környező világ megismerésére. Az ember antropológiailag már rég készen állt egy fejlettebb társadalom létrehozására és sztem ezt meg is tette már jóval a közel-keleti kultúrák megjelenése előtt. Sajnos most éppen dolgozom :DDDD Ezért nem tudok utánanézni a pontos linkeknek de számos olyan jelenség van pl. az Atlanti-óceánt körülvevő népek nyelvében lévő hasonlóságok, Húsvét-szigetek, Ley-lines, Polinézia, a piramisok mint építmények több kontinensen való felbukkanása, megalitok, azonos mítoszok stb. amik sztem ésszerűen feltételezik az ismertnél jóval koraibb kultúrák kialakulását. Legalább is számomra ésszerűbb alternatíva mint hogy a Spanyol király expedícióinak a leírásai eltűnnek mindenhonnan.
    :)