"Tudod, ha nem fordult volna elő jópárszor, hogy utólag kiderült valamiről, hogy lehetséges, miközben előtte a lehető legvehemensebben állította a tudomány, hogy lehetetlen, akkor az emberek jobban bíznának a kijelentésekben."
Miért ne fordulhatna elő, hogy a tudomány képviselői egyes kérdésekben tévednek? Biztosan akadnak (vagy később lesznek) köztük olyanok, akik majd máshogy látják a dolgokat.
"Eleve olyan példát valásztottál, ami eleve kizárja, hogy ne az egyik félnek legyen igaza. Az életben sokszor egyátalán nem ilyen egyszerű a helyzet."
A példámmal csupán érthetően akartam illusztrálni, hogy hogy nézhet ki ez az egész a fizikusok szemszögéből.
"Ezeken a fórumokon bizony már sokszor jól meggyőzték egymást az emberek arról, hogy ez van az lehetetlen, és milyen hülyék is, akik foglalkoznak vele, aztán később szépen kiderült, hogy kissé máshogy áll a dolog."
Én még nem találkoztam olyan dologgal, aminek a működését érdemben cáfolták, majd kiderült hogy mégis működik. De biztosan volt ilyen, mutass egy pár példát!
Ez után érdemes lesz összehasonlítani, hogy ehhez képest hány "csodás találmány", "misztikus jelenség" bizonyult működésképtelennek a való életben is.
"Hát, valójában te is hagyod magad meggyőzni, csak nem az egyik irányba, hanem a másikba."
Már máskor többször leírtam, hogy én bármelyik oldalról hagyom magam meggyőzni. Viszont ehhez nem elegendőek mendemondák.