• dez
    "Persze egyiksem venné a fáradtságot, hogy utánanézzen, vagy hogy meghallgassa a magyarázatodat, hogy pontosan miért is nem lehetséges."

Tudod, ha nem fordult volna elő jópárszor, hogy utólag kiderült valamiről, hogy lehetséges, miközben előtte a lehető legvehemensebben állította a tudomány, hogy lehetetlen, akkor az emberek jobban bíznának a kijelentésekben.

"Na kb. ugyan ez a helyzet a fizikával is, azzal a különbséggel, hogy ott jóval kevesebb a hozzáértő és jóval több a hozzá nem értő."

Eleve olyan példát valásztottál, ami eleve kizárja, hogy ne az egyik félnek legyen igaza. Az életben sokszor egyátalán nem ilyen egyszerű a helyzet.

"Ha úgy hallottad, hogy a tudomány lehetetlennek tartja a perpetum mobile-t (vagy akármi mást), akkor ne csak ezekre a buta magyarázatokra gondolj, hanem vedd a fáradtságot és nézz utána, hogy pontosan miért is tartja lehetetlennek? ! (több magyar fórumon is szoktak kutatók ilyeneket megvitatni)"

Ezeken a fórumokon bizony már sokszor jól meggyőzték egymást az emberek arról, hogy ez van az lehetetlen, és milyen hülyék is, akik foglalkoznak vele, aztán később szépen kiderült, hogy kissé máshogy áll a dolog. Ha tudnád, az utóbbi néhányszáz évben mi mindenre mondták azt, hogy lehetetlen, hülyeség, stb. ...

"Én is ezt csinálom. Ha hallok valami furcsaságot, akkor egyből megkeresem a hivatalos magyarázatot is, amiből legtöbbször egyből nyilvánvalóvá válik, hogy hol hibás az az elgondolás."

Hát, valójában te is hagyod magad meggyőzni, csak nem az egyik irányba, hanem a másikba. Én meg inkább magam járok utána, a saját tapasztalataimra építek. Amikor itt még azt mondták, pl. az akupunktúra hülyeség, én már rég tudtam, hogy nem az, stb. stb.