alaplappal kapcsolatos dolgok
  • Danecay
    Hi All!
    Lenne 1-2 amatőr kérdésem. Most tervezek procit, ill alaplapot cserélni, no meg egy VGA-t is. CPU-nak egy Athlon 64 3000 939 -est gondoltam, mert ez már elég jó és megfizerthető is. A Vásárolni kívánt VGA egy GForce 6800-as lenne. Nos először nFORCE4-es alaplapban gondolkodtam, de van egy két dolog amiben nem vagyok biztos. Nos ha jól tudom az nFORCE3-as lapok nem tudják a PCI Express-t, hanem itt maradt a 4x/8x-os AGP slotok viszont az nFORCE4-es lapok már ilyen csatolóval vannak szerelve. A kérdés az lenne, hogy az nFORCE4-es lapokba csakis kifejezetten a PCI Express csatolású VGA-kat lehet tenni, vagy esetleg AGP-s NF4-es lapok is vannak. Azért fontos mert a VGA amit vásárolni fogok AGP-s. Kerestem nagykerárlistán valami hasonló PCI Express-esVGA-t de érdekes módon ezekből a legnegyobb, márkától függetlenül a 6600GT-volt. Nem értem, hol vannak a csúcsmodellek PCI E-es kiszerelésben? Nos ha csak AGP-s ben van olyan kari mint amilyet venni akarok akkor az azt jelenti, hogy nForce 3-as alaplapot kell vennem? Ha igen akkor milyen alaplapot javasoltok? Tudom, hogy vannak teszetek, itt a PH-n is de kíváncsi vagyok a tapasztalatokra és az esetleges fellépő gondokra is. Én egy jó tuningolható nem túl borsos árú alaplapra gondoltam.
    A válaszokat előre is köszönöm!