Végre megcsípték Jacko-t
  • CSOCSO
    Pedofíliaszakértők Michael Jacksonról
    LAUNCH Radio Networks

Több szakértő is véleményt nyilvánított a gyerekmolesztálással vádolt popsztár, Michael Jackson múlt heti (november 20.) letartóztatásával kapcsolatban. Michael Borack, a Cincinnati Orvostudományii Egyetem törvényszéki pszichiátere rengeteg pedofilt megvizsgált már, és azt mondja, Jackson nem illik bele a pedofilokról kialakított pszichológiai profilba. Borack azt nyilatkozta az ABC News-nek: "(Ez a különc viselkedés) nem jellemző a legtöbb pedofilra. A legtöbb pedofil normális embernek néz ki, olyannak, aki lakhatna akár a szomszédban is, nem különcnek."

Richard Lawlord, gyermekpszichiáter az Indianai Orvostudományi Egyetemről, azt nyilatkozta, lehetséges, hogy Jackson késleltetett fejlődésben szenved, ami miatt figyelme inkább a gyerekekre irányul, nem a felnőttekre. Lawlord szerint az ilyen emberek "megakadnak a fejlődésben", nem tudni, miért. Ugyanakkor Lawlord szerint Jackson gyerekes viselkedése a pedofilok közt ritka. Azt mondta, "nem gondolom, hogy ez a fajta viselkedés gyakori lenne köztük."

A pedofíliát egyesek összekapcsolják egyfajta Peter Pan-szindrómával, melynél a felnőttek gyerekek segítségével kapaszkodnak a fiatalságukba. Ugyanakkor a John Hopkins Egyetem pszichiátere, Dr. Fred Berlin szerint ez a magyarázat elkapkodott. Dr. Berlin szerint "ok-okozai összefüggést találni nem ilyen egyszerű". Berlin szerint nincs "tipikus pedofil". Azt mondta, ez olyan, mintha azt kérdeznénk, milyen a "tipikus heteroszexuális"?

Függetlenül attól, mi történt vagy nem történt Jacksonnal, a szakértők egyetértenek abban, hogy gyermekeknek nem kellene egy ágyban aludniuk felnőttekkel, akik nem tartoznak a családjukhoz, amint a popsztár saját bevallása szerint is tette, azt állítva, ennek semmi köze nem volt a szexhez. Borack szerint ez "legjobb esetben is félreértésekre adhat okot."

A pszichiáter hozzátette, az, hogy Jacksonnal apja állítólag kegyetlenül bánt gyermekkorában, megmagyarázhatja szokatlan viselkedését. Borack szerint: "Abból, amit a TV-ből megtudtam, nekem úgy tűnik, Jacksonnak erőszakos, zsarnoki természetű apja van, gyermekkora pedig elszigetelten telt el. Nem is volt igazán gyermekkora