Jézus vs Isten
-
patiang #753 Egy kissé fura a dolog. Régebben olvastam egy könyvet, melyben arról írtak, hogy József Máriára egy szerájban talált rá, ahol táncosnő volt. Amikor azonban József megtudta, hogy felesége terhes, miközben nem is hált vele, el akarta hagyni Máriát. Nos ekkor jelent meg nála az angyal.
Az, hogy ez így történt-e vagy sem, csak ők ketten tudhatták. Hiszen nem valószínű, hogy kürtölni kezdték volna "szégyenüket". S itt jön a képbe még az is, hogy amikor még ők a többi egyszerű emberhez voltak hasonlatosak, honnan tudták a krónikások, hopp erre az emberpárra figyeljünk. Nos, ha előzőleg nem volt még kitüntetett szerepük, akkor az összes előzményt csakis ők ketten mesélhették el. S azért ne feledjük azt sem, hogy a történelem folyamán rengeteg önjelölt messiás volt, és van. Így hasonlatosak a mai celebekéhez. Vannak akiket felkarol a média, s aratnak, vannak, akik lesűllyednek.
Mielőtt bárki is nekem esne, én ezzel nem akarom megbántani Krisztust, csak a hasonlat talán fekszik.
Másik. Más evangéliumokben Jézus más tulajdonságokkal is fel van vértezve, melyeket a négy kivételével száműztek a társadalmi tudatból. Miért??
Az is érdekes, hogy a négy evangélium szerzőinek neve ismeretlen. A neveket csak jóval később akasztották a "történetekhez", sőt nem is homogén művek. Stílusukból megállapították, hogy több emberi gondolkodás mód keveredik bennük.
A könyv címét ne kérdezzétek, és nem regény volt.