803
Jézus vs Isten
  • gogandmagog
    Csak azt tudnám, hová lett Moses pálcája, az a varázsvessző, melyet Isten adott neki (sőt nem csak neki, de "szószólójának" is egyet, meg előtte az egyiptomi papoknak is párat). Szóval hová lettek ezek az eszközök? Senki nem kereste ezeket, noha a zsidók rég a világ urai lennének ezekkel az eszközökkel (de legalábbis Kánaánt ezer évek óta Izraelnek hívnák, nem csak 1948 óta), ahogy az egyiptomi fáraók is az általuk ismert terület urai voltak "égi tudásuk" által.
    Nincs meg továbbá az az arany, melyet Egyiptomból elloptak, majd birka-bálványt öntöttek belőle, s annak összetörése után az aranyat nem osztották vissza. Egyiptom helyében én már kárpótlási igénnyel éltem volna Izraellel szemben, az elrabolt értékek visszafizetése ügyében, s az egyiptomi-holokauszt okán -melyet a zsidók felé, mint pozitív diszkriminációt a zsidók istene hajtott végre az egyiptomi emberek tömegeinek lemészárolásával- kártérítést is igényelnék.
    Ha Jézus újra eljön (apokalipszis), s a zsidók oldalán foglal állást, pert kell indítani ellene, mint a zsidók vezetője ellen, aki mindezeket jóváhagyta és megcselekedte, mert vagy ő maga a zsidók istene, vagy a zsidók istenének földi helytartója, s tetteit előre megfontoltan vitte véghez úgy, hogy ezek várható hatásairól jó előre tájékoztatta a "kiválasztott népet". A fajgyűlölet, rasszizmus jellemvonásai esetében/esetükben jól felismerhetők, s súlyosbító körülmény, hogy a többi embert -melyeket később irtani kezdett- is ugyanaz az isten teremtette, legalábbis állítása szerint, mint a zsidókat. Mindezek mellett még gyilkosságra is bujtogatta embereit, mégpedig úgy, hogy ne kíméljenek sem embert, sem nőt, öreget, gyermeket, de még az állatokat sem, azokon a területeken, amelyeket titokban nekik adott. Az ott lakókat viszont erről "elfelejtette" tájékoztatni.
    Így kerülhetett zsidó a világ minden pontjára, s most mintha az egész világra jogot formálnának. Pedig sehol a világban nem tud arról más nép, más faj sem, hogy lett volna valaha kiválasztott nép, és az éppen a zsidó lenne. Olyan zsebszerződés-szaga van ennek is, mint itt a föld-ügyleteknek.
    Ha tehát innen nézzük a dolgot, nemcsak Jézus volt ember, de maga az isten is. Különben nem akart volna földet, mert az övé a Föld. Nem akart volna kiválasztott népet, mert övé az összes nép. Nem akart volna Sátánt, mert akkor nem teremtett volna csak jót, vagyis egypólusú világot. Mert mint Isten, hatalmában állt ennek lehetősége is.
  • steweee
    dzsízösz krájszt ! :)
  • Strahd_
    En sokkal valoszinubbnek tartom hogy Jezus meghalt, de a helyet mondjuk atvette egy tanitvanya egy rovid idore amig lebukas veszelye nelkul elhitetthettek az emberekkel hogy a menybe szallt.
  • fonak
    Most nem fogok utánanézni, de szerintem egy ilyen nagyságrendű anyag-antianyag annihiláció akkora robbanást idézett volna elő, amiben az egész Föld bolygó megsemmisült volna, szóval kétlem.
  • patiang
    Egy "lehetséges" bizonyíték a hívőknek:

"Giuseppe Baldacchini, a római ENEA Kutatási Központ korábbi igazgatója nemrég közzétett tanulmányában két tényre hívja fel a figyelmet. Egyrészt: a torinói lepel anyagában nem mutathatók ki bomlási folyadékok vagy gázok maradványai, vagyis a test ez idő előtt eltűnt (de nem sokkal előtte, mivel az alvadt vér hemolízise, mely a vérfoltok kialakulásához vezetett, eltartott bizonyos ideig). A másik tény: a testet nem vették ki kézzel a lepelből (a vérfoltok nem mutatnak mechanikus eltávolításra utaló jeleket) – írja a Magyar Kurír az idézett tanulmány nyomán.

Hogyan tűnt hát el a test? Baldacchini válasza az, hogy a fizika egyetlen jelenséget ismer, ami valamely tömeg eltűnését eredményezi, miközben annak megfelelő energia keletkezik: az anyag-antianyag annihilációt. A folyamat, ma csak szubatomi szinten rekonstruálható az elemirészecske-laboratóriumokban.

Baldacchini elmélete szerint „a test a lepelben megsemmisült, dematerializálódott, majd valahol máshol azonnal újra materializálódott, akár élve, akár élettelenül. Ez nem mond ellent sem a fizika törvényeinek, sem az evangéliumi elbeszéléseknek, melyek szerint a test feltámadt, vagyis élt.”
  • ManoNegra
    Köszi!
  • SirAlo
    http://aranylaci.freeweb.hu/jezus/jezus-evangelium.htm
  • ManoNegra
    Ez most nem rémlik, honnan való az idézet?
  • SirAlo
    Ehez mit szoltok? :
    14) "Mert a gonoszok a hazugságot és a bosszút vallják istenüknek. Majd eltitkolják és meghamisítják az én beszédemet is, amit az Igazságról hirdetek, hogy titeket a Fényvilágból a sötétség útvesztőjébe tereljenek.

15.) Azt fogják nektek mondani mindennap, hogy bűnösök vagytok és bűneitek terhétől csak az ő feloldozásuk szabadíthat meg titeket.

16.) De ne higgyetek nekik, mert nem születtetek bűnösöknek, hanem sokan meggyengültetek a Lélekben."
  • PSG 1
    Hat igen..,de a nagyfater is igy koszont a szomszed papnak..(kb egykoruak voltak, ugyh nem rosszra gondolni..!)
  • patiang
    Egy kissé fura a dolog. Régebben olvastam egy könyvet, melyben arról írtak, hogy József Máriára egy szerájban talált rá, ahol táncosnő volt. Amikor azonban József megtudta, hogy felesége terhes, miközben nem is hált vele, el akarta hagyni Máriát. Nos ekkor jelent meg nála az angyal.
    Az, hogy ez így történt-e vagy sem, csak ők ketten tudhatták. Hiszen nem valószínű, hogy kürtölni kezdték volna "szégyenüket". S itt jön a képbe még az is, hogy amikor még ők a többi egyszerű emberhez voltak hasonlatosak, honnan tudták a krónikások, hopp erre az emberpárra figyeljünk. Nos, ha előzőleg nem volt még kitüntetett szerepük, akkor az összes előzményt csakis ők ketten mesélhették el. S azért ne feledjük azt sem, hogy a történelem folyamán rengeteg önjelölt messiás volt, és van. Így hasonlatosak a mai celebekéhez. Vannak akiket felkarol a média, s aratnak, vannak, akik lesűllyednek.
    Mielőtt bárki is nekem esne, én ezzel nem akarom megbántani Krisztust, csak a hasonlat talán fekszik.
    Másik. Más evangéliumokben Jézus más tulajdonságokkal is fel van vértezve, melyeket a négy kivételével száműztek a társadalmi tudatból. Miért??
    Az is érdekes, hogy a négy evangélium szerzőinek neve ismeretlen. A neveket csak jóval később akasztották a "történetekhez", sőt nem is homogén művek. Stílusukból megállapították, hogy több emberi gondolkodás mód keveredik bennük.

A könyv címét ne kérdezzétek, és nem regény volt.
  • Saintgerman
    Vagy ha mondott is, mint pl. "az én atyám nem ezen a világon lakozik" a kiválasztottak nem értették akkor sem, meg ma sem. Pedig a holografikus világ - amit akkor árnyékvilágnak neveztek - keleten már régen ismert volt, a nyugati pedig most kezdi megismerni. A zsidók gazdájának, ennek a "vagyok aki vagyok" nak természetesen nem érdeke, hogy ezt megismerje az emberiség, ez jelentené a hatalma végét, mivel az egyedüli 'okossága' csak annyi, hogy a hologramba (vagy vetület világba) bezárva tartsa az emberiséget.
  • Pluskast
    Ez egy hitvita eredménye. A khalkedoni - illetve az utána következő II. konstantinápolyi zsinaton is - zsinatig komoly hitvita folyt arról, hogy Jézus vajon valóban Isten fia volt, vagy csak egy ember akit "megszállt isten igéje" Gyakorlatilag Jézus emberi mivoltát főként a nesztoriánus egyház hirdette, egészen addig amíg ki nem irtották, illetve az említett zsinatokon az egyház úgy határozott, hogy Jézus eredete isteni és nem emberi.
  • gogandmagog
    Időutazó.
    Nem mond valótlant, mert lehet ő hozta létre Ádámot, a genetikailag módosított modern embert az ősemberek között, majd ugyanő újra belenyúlt, megalkotva a zsidó fajt, de már nem pusztította el előző kísérleteit, mint Noé korában mindenki mást. Amikor látta, a zsidó faj sem sikerült kellőképpen, újra visszatért egy "lombikbébi" program keretében, hogy személyesen utasítsa rendre teremtményeit, de azok kiröhögték. Hiába a genetikai azonosság, a fizikai egyezés, ha a tudása, a habitusa, a tudata különbözik. S mégis ő maga (nem fia, mert akkor isten örököse, istenherceg. Ezzel pedig a teremtő utódja, ami furcsa váromány lenne, tekintve, hogy isten halhatatlan).

A mi világunkban nem is biztos, hogy már megszületett.
  • patiang
    De akkor kinek a fia??
  • patiang
    Párszor elmondta: "atyám"
  • pet0330
    Nem értek a témához, de szerintem kb ez ugy ment, hogy 1. egyházi vezetőkérdezte a 2.-at, h na most mi legyen ezzel a csávóva? -Áh,legyen Isten fia. -Háde Béla ez nem jó. - Akkor legyen Isten fia meg saját maga az Isten is. -Húhú ez de jó, ezt ugyse érti senki, nemis kell csak elhinni.

Na kb szerintem innen jön :)

(Remélem ezért nem jutok pokolra) :D
  • PSG 1
    Sokszor elhangzik e topic-ban: "Jezus Isten fia.."
    Ugyan arulja mar el valaki, hogy ez a baromsag honnan lett eredeztetve..??!
    Tudtommal Jezus ilyet soha nem mondott..
  • Hufnágel pisti
    ÉREZZÉTEK ISTEN SZERETETÉT!!!!!!!!
  • SRobert
    okésos. :)))
  • SRobert
    Jánosnál tékna Teu. jelentése ua, csak a tékna egyértelműbb.
    (gyermek, utód, fiú, Ábrahám magva)
  • Takezó
    ööö, oks (mostmásnaposhagyjukatémátmáskorra:Ð)
  • SRobert
    Szó szerint Isten fiainak neveztetnek. :)
    de jelent fogadott fiút, tanítványt, hívet, közösséghez tartozót is. :)
  • Takezó
    ná görögben:Ð
  • SRobert
    üjój Teu klétészontáj :DDDD
  • Takezó
    htx :Ð:Ð
  • SRobert
    akkorismegnézem, jóvan!?! :D
  • Takezó
    de #733-as izék nem Jézusra vonatkoznak
  • SRobert
    az úsz az átteologizált Jézustörténet miatt már rendszeresen használja az istenfia kifejezést a messiásra is.

De előkapom a görög úsz-emet és megkuksizom. :)
  • Takezó
    ez érdekes lehet, sztem én is beszerzem:)
  • Takezó
    htx, Mát 5,9 ; Luk 20,35-36 ; Ján 1,12 -> ezeknél milyen kifejezést használnak?
  • SRobert
    Egy kis szemléltetés:

„Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (Károli Gáspár 1908-ban revideált fordítása. In: Magyarázatos Károli-biblia. Veritas Kiadó, 2001)

„Mert úgy (olymódon) szereti az Isten a világot /a világrend(sz)e(r)t/, hogy az egyetlen világrajött Fiát adta, hogy mindenki, aki hívő (hithű) lesz Benne, nehogy elveszszen (elpusztuljon), hanem birtokosa legyen a világkorszakra szóló (aioni) életnek.” (Vida Sándor Újszövetség-fordítása 1971. VikArt Bt., 1993)

Őszintén szólva nem tudom, h honnan lehet beszerezni. Én anno egy Bp Ó utcában található gyülekezetnél szereztem.
    Ami még jó fordítás (értsd: kevés benne a bukfenc) az a Csia Lajos féle fordítás. Az valahol a neten is megtalálható. Neki a stílusa is jó és a nyelvtudása is megkérdőjelezhetetlen. (mondjuk meg lehet, csak fölösleges :) )
  • kaldea
    hol tudom én ezt beszerezni? miért jobb ez? ki ez a manusz aki fordította?
  • SRobert
    naszóval kedves/kedvenc kutakodó barátom :D

az isten fia, vagy fiai eredetileg nem is messiási kifejezés. Abija(h)-> Jahve az apja, Abiel -> Isten az apja. Egyes bibliai írók a messiás esetében konkrétan kerülték ezt a kifejezést a messiásra, nehogy többistenhitnek tűnjön.

A zsidó kultúrában az Isten fia nem jelentette azt a lehetőséget, h valaki ténylegesen valamelyik istentől származik. Isten fia akkor, ha Isten ruházza fel a saját lelkével (próféta), vagy hatalmával, erejével (király). A király ezek mellé megkapta azt a címet, h Isten elsőszülöttje, helytartója, stb. Tehát szó sincs arról, h ennek a szónak messiási jelentése lenne, vagy arra utalna eredetileg, h valakit Isten nemzett.

Ellenben végső soron minden ember Isten fia a teremtettség okán.

Jézus felkent volt (messiás/krisztus) és a hívei szerint az eljövendő, az utolsó időkben visszatérő Hadvezér, vagy Király messiás, akit a zsidók tulképp a mai napig várnak. VIGYÁZAT SZUBJEKTÍV: Az istenfiú kifejezés eredetileg tehát erre vonatkozhatott. A királyi címre és az elsőszülöttségre, de az elsőszülöttség ez esetben is azt fejezi ki, h a fiúörökös megkapja idővel az apja teljes hatalmát.

A Jézus magára alkalmazott kifejezése az emberfia volt és mao felvetéssel ellentétben a kettő nem fedte egymást, hanem Jézus egy másik minőségére utalt. A megváltói lényére. Mert Jézus a két szerepet élesen kettéválasztotta. Messiás már most, szenvedő lényként, tehát megilleti a Dániel próféciájában szereplő emberfia név, de Isten fia is, aki MAJD eljön a világ végén dicsőségben. Ez arra utalás, h a kettő egy és ugyanaz, de más korban más szereppel.

na most untam meg, remélem elég lesz :D
  • Takezó
    htx:Ð
  • Takezó
    magyaráézat
    htx:D
  • SRobert
    á csak szemétkedek ám :)
    most eszek és válaszolok. :D
  • SRobert
    nem
  • Takezó