Jézus vs Isten
  • neta
    "Én hiszek a reinkarnációban" - ok, tisza sor

"abszolút nem mind1, hiszen a következő életed minősége attól függ hogy a jelenlegiben mennyire sikerült teljesítened a "küldetésedet"."
    - mi a küldetésed? Úgy gondolod fejlődsz és magasabb szintre jutsz? Mivan a kaszton kívuliekket? Hiszel e a kasztokban? Miért gondolod, ha hiszel, hogy benne vagy? megkérdeztél e egy indiait, mit jelent számára a lélekvándorlás igazából?
    Ajánlhatok egy könyvet: Egy guru halála c. írta Rabindranath R. Maharaj (ő egy guru volt) evangéliumi kiadó (lehet hogy megvan a könyvtárban)

- Hogyan függ össze nálad az evolúció és a reinkarnáció?

"Jézust úgy tudom elképzelni, mint egy olyan ambert aki úgy született erre a Földre hogy a "megvilágosodás előtti utolsó stádiumban valt" (tehát itt a földön világosodott meg). Ennek hatására tanította azokat a dolgokat amiket tanított."
    - Légy szíves olvasd el mit tanított jézus és minek a hatására.Ez a bibliában benne van. Már ha elfogadod egy részét ami benne van a bibliában, amit Jézus mondásának tulajdonítanak. A vélaményem szerint, ő másról beszélt, de ha elolvastad, kíváncsi vagyok, te miért gondolod mégis másképpen!

"Ezzel elérkeztünk Pálhoz akinek megjelnt Jézus ( :DD ) és elmondta a frankót és ő meg egyből megfordult. Szerintem nem :). Inkább csak rájött hogy mekkora hatalmat lehet szerezni egy olyan emberből akiről azt hiszik Isten fia. Erre persze rájöttek a tanítványok is és megindult a "harc" Jézus "hagyatékáért". A tanítványok csak mint egy felvilágosult embert szerették volna bemutatni, és a tanításait terjeszteni (mert azok igazak és jók), viszont Pál barátunk látta alehetőséget. Valamilyen úton-módon "győzött"."
    - Ezt mire alapoza gondolod? Források?

"Pál tudta hogy az embereknek hinni kell valamiben ha ő ezt megszervezi jól akkor ő ebből a "hitvágyból" nagy hasznot tud húzni. "
    - Ezt is mire alapozod?
    Tudod e hogyan élt Pál! Az ő személyes leveleit elolvasva, és másét esetleg...Pál haszna az éhezés, börtön, fájdalom (egyszer úgy megkövezték, hogy azt hitték belehalt). Ez szerintem nem haszon, legalább is nekem nem lenne az.

A biblia szerint az egyház nem hatalmi alapon szerveződő társulat, párt stb....
    Hanem az egyház feje Krisztus (nem a pápa) és mi vagyunk a teste. Az egyház egy szellemi síkon megalakult "társaság" Egyetlen szerepe van: "Egészségesen" szeressük egymást, hogy ebből lássa a világ, mi Jézushoz tartozunk! Ez az egyház a biblia szerint. Amelyik nem ezt vallja, ott gubanc van, azaz, ha ők a test az egyházban, és nem Jézus (a fentiekből adódóan, mivel nem azt vallják) akkor ki a feje az egyháznak? (Fejétől bűzlik a hal, nemde?)
    EZT MEG MIÉRT ÍRTAM LE???? nem tudom, de bent hagyom, mert olvastam valamit a leveledben és ezt írtam rá válaszul....

"Érdekes módon ezek minde ugyanazt mondják kis eltéréssel... "
    Egy kicsit pontosítanák: Mingyegyik ALAPjában ugyanazt mondja kis eltéréssel, kivéve a zsidó-keresztény "társulat" JHV nevű Istenben hívők! Más az alap:
    A többiben lényegében az ÖNMEGVÁLTÁS, nálunk (ha kifejezhetem így) MEGVÁLTÁS, amit ISTEN TETT, mert NINCS ÖNMEGVÁLTÁS, EZ HAMIS DOLOG!!!!! E az alapvető különbség, konklúzió a vallások között!

Roviden ez a véleményem, kérdésem...
    Kössz hogy leírtad! Végégre valaki aki konkrétumokról beszél, és nem csak kritikát ír!