803
Jézus vs Isten
  • neta
    Zsolo, ha nem nagyon ismered a bibliát mire bólogatsz?
  • Takezó
    Hogyne érdekelne?! Megköszönném, ha leírnád!
  • John Wayne #440
    No, hát írok ide egy picit, tisztán csak az ismeretterjesztés kedvéért, nem azért, mert azt állítom, hogy ez az igazság, és a világért se akarok vitát nyitni:

Kedvenc Rudolf Steinerem azt írja erről a kérdésről, hogy Jézus egy ember volt. Aki olyan magas szintre jutott, hogy képes volt átadni a testét a Krisztus nevű szellemi lénynek (Azura Mazdah, Apollón, hogy egyéb mitológiákat is figyelembe vegyünk), aki abba beköltözött, ilyen módon emberi alakban megtestesült, és három évig Jézus testét használva úgymond közöttünk járkált. Tehát Jézus távozott a szellemi világba, és egy szellemi entitás elfoglalta a helyét. Aki azóta is itt él velünk a Földön, de nincs megtestesülve. De mindannyiunkban ott van. Krisztus nem egyenlő az Atyúristennel, de egy nagyon magas szintű szellemi lény.

Ennyit erről:). Gondoltam nem ártalmas, ha az ember ismert többféle megközelítést is.
  • neta
    Indulj tiszta lappal tedd félre az előitéleteidet, kezd el olvasni, (de ne sorban), ha érdekel leírom hogyan. Ha valamit nem értessz, kérdezz! Olyat, aki érti, mert régebb ideje foglalkozik vele. Innentől kezdve meg van rá az esély hogy a válaszát elfogadod, vagy elutasítod. Ha elfogadod, akkor tovább...és így tovább. A végén garantálom, nem így fogsz gondolkodni, mert felnyílik a csipád a dolgokra és az fogod mondani: én hülye, ezt eddig miért nem láttam! (magamból indultam ki)
    Ha pécsi vagy, ebben tudok segíteni!
  • neta
    szerintem, nem, mivel ők találták ki. az hogy ez most divat nyugaton átvenni részeket belőle....az már más

A HOMO SAPIENST, de félreértettem

ha kíváncsi vagy részekre belőle, főleg Jézusra, nem kell az egész bibliát elolvasni, ha akarod elmondom mit olvass el, így talán könyebb és neked is jobb lesz

Két vallási alap van amire építenek a vallások (az összes), a lényege ez:
    1. Azt mondja, hogy az ember fejlődik, javul, egyre kevesebbet hibázik és önmaga eljut a megvilágosodáshoz (amit teszek hozzá a keleti vallások szerint, csak tökéletes élettel lehet elérni) ÖNMEGVÁLTÁS,
    2. A másik azt mondja. Az ember bűnös, hibázik, hibázik hibázik, radikális fejlődés nincs (a másik azt vallja), így nem jut el a "megvilágosodáshoz" önmagától, ezért a teremtő lépett, és felkínálta a segítségét (Jézusban). Mert egyedül nem megy. Ez a MEGVÁLTÁS.

erről sokat lehetne írni, és többet részletesebben.........ez a különbség lényegében. Érted már így? (egy kis vallásismeret) :)

"Továbbra sem értek valamit. MIért kéne Jézusnak vagy akár Istennek akármilyen társulat." --nem kell neki . Mit értettél félre?

Szerethet más is, de ez másmilyen szeretet. Olyan amit Jézus támaszt felénk. Ez egy kicsit magasabb mérce, ami a világra nem jellemző, olyan szeretet. Erről is beszél Jézus.
    JHV (Isten zsidó neve fonetikusan (a legrégibb neve ahogyan szólították)) Mivel ők csak mássalhangzőkat írtak.
    Akiket te ismersz az a JeHoVa tanui. Isten nevét fehasználva csináltak egy szektát.

OK
  • Zsolo007
  • Takezó
    egyébként, amiket te kötözködésnek hívsz, egyáltalán nem az: hogy hihetnék fontosabb kérdésekben egy olyan könyvnek, ami tele van önellentmondásokkal?
  • Zsolo007
    MIttudomén a világnak valahogy létre kellett jönnie. ez a nagy bumm elmélet max viccnek jó....ezért tulajdonképp bármi lehet amitől létrejött a világ. Megemlítettem a fejlettebb civilizációt mert még az is lehetséges a fene se tudja hogy hogy történt. De ehhez nem értem hogy jön a reinkarnáció.

UI.: Az élet értelme topicban még azt a lehetőséget is felvetettem hogy esetleg mi magunk(pontosabban azok a lények amit mi léleknek nevezünk) hozták létre a világot. Tulajdonképp bármit lehet képzelni a világ keletkezésének hiszen bizonyítani semmit sem lehet... :))
  • Takezó
    akkor te deista vagy...
  • neta
    "én azok közé tartozom aki úgy gondolja hogy Isten(vagy legalábbis valamiféle felsőbb erő, ami akár egy fejlettebb civilizáció is lehet, fene tudja) megteremtette a világot aztán magára hagyta.."
    Akkor most már nem értem....reinkarnáció, feljetteb civilizáció (ők honnan vannak?) Melyik, amelyiket hiszed, lejjebb mást írtál, az tiszta és világos volt számomra?
  • neta
    az ateista az istentagadó
  • Takezó
    Azért, mert egyik vallás sem nyújt számomra teljes mértékben kielégítő választ, pedig azt hazudják, hogy tudnak... Van egy, ami legalább nem mondd olyat, amiben nem biztos, ez pedig a panteizmus, és ezért nem vagyok hitetlen teljesen...
  • Zsolo007
    Én sem betű szerint értelmeztem, de hogy lehet szeretetről és háborúról egyszerre beszélni? És akkor rasszizmusról nem is beszéltem.

Az egy dolog hogy a 2000 évvel ezelőtti embernek iródott, de 2000 évvel ezelőtt a buzik nyugodtan ölhetők voltak az úgy már nem bűn?

Szerintem meg aki a "Biblia szellemében" értelmezi az az ilyen apróságok fölött átsiklik.

#422: a mesékben is sok morális igazság van.....pontosan ezrt hasonlítottam a mesekönyvekhez mert hasonló dolgokat ír felnőtt nyelven...
  • neta
    Hogy miért nem hiszel! Ez érdekel engem, nem az hogy így az egyház, úgy az egyház, így a papok, úgy a papok, itt ez van ott ez van!
    Arra vagyok kíváncsi miért jutottál erre a következteésedre, anélkül, hogy más befolyásolt volna(gondolok itt az egyházról alkotott véleményedre)!
  • Zsolo007
    Az ateista vagy a deista az istentagadó? Mindíg keverem!

(én azok közé tartozom aki úgy gondolja hogy Isten(vagy legalábbis valamiféle felsőbb erő, ami akár egy fejlettebb civilizáció is lehet, fene tudja) megteremtette a világot aztán magára hagyta..
  • neta
    szeretettel mondta hogy mit tegyél és mit nem... mit is mondanak ma a papok? tedd ezt tedd azt különben bűn, és pokol...egyébként is figyelembe kéne venni azt hogy 2000évvel ezelőtt kicsit más volt a világ mint ma, és mégis a kereszténység élukjon a pápával még mindig ugyanazt fujja...

Már megint a papok és az RK....hm, mikor vetközitek már ezt le?
    Igazad van! 2000 évvel ezelőtt más volt a világ. Isten is tudta!
    És így "iratta" a Bibliát (ezen ne vitatkozzunk, jó?) Az igazságot, mindig úgy adagolta, ahogy a korban lévő ember azt még el tudja viselni, míg el nem érkezett az az idő, mikor Jézusban teljességében pontot tett az egészre. Elvarta a fonál végét benne. Ezért nem szabad mondatokat kiemelve értelmezni a bibliát! És szavakon lovagolni, hanem az egészet egyben az mondhatni a Biblia szellemében kell értelmezni!!!!! De mivel ti nem látjátok át a bibliát, csak részeket, így nem is értitek az egészet, és vagdalóztok, kivágott szavakkal, mondatokkal!
    Ezért mondtam régebben: én nem betü szerint értelmezem, hanem szószerint. És ez mást jelent!

EZ SZÓL MINDENKINEK!!!!!

És ezért nem osztom meg veletek az igazságot! Mert ti nem is akarjátok egészében látni, az, csak szavakon lovagoltok! A kérdéseitek nem igazi érdeklődést mutató kérdések (tisztelet a kivételnek), hanem csak kötekedések.
    Akinek inge vegye magára!
    Egy példa
  • Zsolo007
    Én nem beszélek kasztokról vagy indiaiakról vagy buddhizmusról, ezek a dolgok nélkülük nem tudnak létezni?

" Hogyan függ össze nálad az evolúció és a reinkarnáció? " Ezt nem értem én nem beszéltem evolúcióról, mit vettél annak?

Relatíve rég olvastam a Bibliát és már nem sok mindenre emléxem belőle...(és az az igazság hogy nem nagyon vágyom az újra elolvasására..)

"A többiben lényegében az ÖNMEGVÁLTÁS, nálunk (ha kifejezhetem így) MEGVÁLTÁS, amit ISTEN TETT, mert NINCS ÖNMEGVÁLTÁS, EZ HAMIS DOLOG!!!!! E az alapvető különbség, konklúzió a vallások között!" Na ezt most így hirtelenjében nem egészen értem.

Továbbra sem értek valamit. MIért kéne Jézusnak vagy akár Istennek akármilyen társulat??? Ha egyszer ő kreálta a világot? Minden ember az ő teremtménye akkor mi a fenének kell egy társulat ami megmondja neked hogy milyen Isten meg Jézus mega többi...

" "Egészségesen" szeressük egymást, hogy ebből lássa a világ, mi Jézushoz tartozunk! " Miért aki nem Jézushoz tartozik az nem szerethet????

"Egy kicsit pontosítanák: Mingyegyik ALAPjában ugyanazt mondja kis eltéréssel, kivéve a zsidó-keresztény "társulat" JHV nevű Istenben hívők!" JHVt nem nagyon ismerem hallottam pár dolgot róluk, de én alapvetően a régebbi nagyobb "vallsáokról" beszéltem...

Annyit mér hogy Pálra most így nem tok neked mit mondani...relatíve régen olvastam a Bibliát és ezek a dolgok az alapján maradtak meg bennem. Egyszer majd félreteszem az "undort" (ne érts félre) és elolvasom mégegyszer (persze csak a lényegesebb részeket)
  • Takezó
    "Roviden ez a véleményem, kérdésem...
    Kössz hogy leírtad! Végégre valaki aki konkrétumokról beszél, és nem csak kritikát ír!"
    Aki ateista, az milyen konkrétumokat írjon? :D
  • neta
    "Én hiszek a reinkarnációban" - ok, tisza sor

"abszolút nem mind1, hiszen a következő életed minősége attól függ hogy a jelenlegiben mennyire sikerült teljesítened a "küldetésedet"."
    - mi a küldetésed? Úgy gondolod fejlődsz és magasabb szintre jutsz? Mivan a kaszton kívuliekket? Hiszel e a kasztokban? Miért gondolod, ha hiszel, hogy benne vagy? megkérdeztél e egy indiait, mit jelent számára a lélekvándorlás igazából?
    Ajánlhatok egy könyvet: Egy guru halála c. írta Rabindranath R. Maharaj (ő egy guru volt) evangéliumi kiadó (lehet hogy megvan a könyvtárban)

- Hogyan függ össze nálad az evolúció és a reinkarnáció?

"Jézust úgy tudom elképzelni, mint egy olyan ambert aki úgy született erre a Földre hogy a "megvilágosodás előtti utolsó stádiumban valt" (tehát itt a földön világosodott meg). Ennek hatására tanította azokat a dolgokat amiket tanított."
    - Légy szíves olvasd el mit tanított jézus és minek a hatására.Ez a bibliában benne van. Már ha elfogadod egy részét ami benne van a bibliában, amit Jézus mondásának tulajdonítanak. A vélaményem szerint, ő másról beszélt, de ha elolvastad, kíváncsi vagyok, te miért gondolod mégis másképpen!

"Ezzel elérkeztünk Pálhoz akinek megjelnt Jézus ( :DD ) és elmondta a frankót és ő meg egyből megfordult. Szerintem nem :). Inkább csak rájött hogy mekkora hatalmat lehet szerezni egy olyan emberből akiről azt hiszik Isten fia. Erre persze rájöttek a tanítványok is és megindult a "harc" Jézus "hagyatékáért". A tanítványok csak mint egy felvilágosult embert szerették volna bemutatni, és a tanításait terjeszteni (mert azok igazak és jók), viszont Pál barátunk látta alehetőséget. Valamilyen úton-módon "győzött"."
    - Ezt mire alapoza gondolod? Források?

"Pál tudta hogy az embereknek hinni kell valamiben ha ő ezt megszervezi jól akkor ő ebből a "hitvágyból" nagy hasznot tud húzni. "
    - Ezt is mire alapozod?
    Tudod e hogyan élt Pál! Az ő személyes leveleit elolvasva, és másét esetleg...Pál haszna az éhezés, börtön, fájdalom (egyszer úgy megkövezték, hogy azt hitték belehalt). Ez szerintem nem haszon, legalább is nekem nem lenne az.

A biblia szerint az egyház nem hatalmi alapon szerveződő társulat, párt stb....
    Hanem az egyház feje Krisztus (nem a pápa) és mi vagyunk a teste. Az egyház egy szellemi síkon megalakult "társaság" Egyetlen szerepe van: "Egészségesen" szeressük egymást, hogy ebből lássa a világ, mi Jézushoz tartozunk! Ez az egyház a biblia szerint. Amelyik nem ezt vallja, ott gubanc van, azaz, ha ők a test az egyházban, és nem Jézus (a fentiekből adódóan, mivel nem azt vallják) akkor ki a feje az egyháznak? (Fejétől bűzlik a hal, nemde?)
    EZT MEG MIÉRT ÍRTAM LE???? nem tudom, de bent hagyom, mert olvastam valamit a leveledben és ezt írtam rá válaszul....

"Érdekes módon ezek minde ugyanazt mondják kis eltéréssel... "
    Egy kicsit pontosítanák: Mingyegyik ALAPjában ugyanazt mondja kis eltéréssel, kivéve a zsidó-keresztény "társulat" JHV nevű Istenben hívők! Más az alap:
    A többiben lényegében az ÖNMEGVÁLTÁS, nálunk (ha kifejezhetem így) MEGVÁLTÁS, amit ISTEN TETT, mert NINCS ÖNMEGVÁLTÁS, EZ HAMIS DOLOG!!!!! E az alapvető különbség, konklúzió a vallások között!

Roviden ez a véleményem, kérdésem...
    Kössz hogy leírtad! Végégre valaki aki konkrétumokról beszél, és nem csak kritikát ír!
  • Takezó
    "Ha pedig valaki barommal közösül, halállal lakoljon, és a barmot is öljétek meg."
    Most szerencsétlen barom mit tehet róla, :D
  • Takezó
    Nem mesekönyv, mert sok igaz dolog van benne...
  • Takezó
    Nem teljesen fújja azt, nem döntötték el, hogy újítsanak-e, vagy se..
  • Zsolo007
    Hát én is ezt fújtam nem olyan nagyon régen elég hosszan hogy a Biblia egy mesekönyv felnőtteknek :). Közel sem szent könyv. És főleg nem igaz minden szava!
  • Tikal #419
    egyébként erről beszéltem, ezért vagyok benne biztos hogy nem pontosan irták le Jézus szavait, ekkora ellentmondások nem lehetnek egy megvilágosodott ember gondolataiban...
  • Tikal #418
    szeretettel mondta hogy mit tegyél és mit nem... mit is mondanak ma a papok? tedd ezt tedd azt különben bűn, és pokol...egyébként is figyelembe kéne venni azt hogy 2000évvel ezelőtt kicsit más volt a világ mint ma, és mégis a kereszténység élukjon a pápával még mindig ugyanazt fujja...
  • Zsolo007
    Ha anagy és szerető isten olyan világot szeretett volna amiben minden úgy megy ahogy ő azt elképzelte és mindenki őt szereti :)) akkor enm embereket hanem androidokat csinált volna :)))
  • Zsoldos
    Mondjuk az a baj sok melo lenne. Noes ottvan a ketfele anyagbol keszult ruhaju emberek miatt osszehivni a gyulekezeteket es halalra kovezni oket eleg hosszadalmas lenne.. Neta: a polieszter es a pamut elegye ketfele anyagnak szamit? Ha ezt valahogy el lehetne sumakolni, nem kene a fold lakossaganak 80% -t halalra kovezni.
  • Zsoldos
    Dehogynem, hisz ahogy tanult kollegank ramutatott, ha csak kesobb lett azza' akkor meg lehet olni :)
  • Zsolo007
    KB. ezért nem szeretem én sem a Bibliát, mert míg az egyik helyen a szeressük egymást megy addig a másikon az ölésre buzdítás....

Amúgy tényleg érdekes hogy a nagy és szerető isten miért mondja azt hogy öljenek meg mindenkit aki nem úgy élvezi az életet ahogy ő azt elképzelte...(buzik, lezbik.. és itt nem az a kéréds hogy annak született e, nem ez a lényeg...)
  • Takezó
    Szolgálati autó nincs, lakhely vna, és kb 40e-s fizu is :D
  • Takezó
    Sajnos valószínűtlennek tartom,h ogy mindezeket jobban ismernéd... Ha pedig mégis, kérlek, taníts...
  • _Vegeta_
    #357: A biblia televan ellentmondasokkal ahogy takezo kollega emlitette, illetve az egesz egy mese. Ez van. Ez a szentiras mar idejetmult. :)

Persze h vannak mas vallasok ahol nem a szerzetesek nem a "baranyok" penzebol elnek. De ha jezusrol ill. bibliarol van szo akkor sztem a katolkikus egyhazrol beszeltunk.
    Teccik mi? :))

#359: Jo hosszu szoveg.
    Szep felfogas, viszont en ugy gondolom h ha elkapartak onnantol megszuntel, nincs tovabb. (szeretnem ha nem igy lenne) Ezzel a reinkarnacioval csak egy baj van. Annyi eloleny van már csak a foldon h akkor kb mindenhol lelkek futkosnanak mert nem fernenk toluk. :)

#360: Termeszetesen nem, csak egy kicsit gunyoldotam. :))
    Nemvagyok papnovendek ha erre gondolsz, de azert tudom hogy zajlik a dolog. Igaz mostanaban mar mar nem mindegyik pap milliomos, de azert a szolgalati autot, lakohelyet kajat mekkapjak. Plussz még fizut is. :)

A leszarmazast jol kitargyaltatok már. Verfertozes a biblia elejen.. szepen indul. :D
    Aztan ebbol kovetlezoleg minden egyes nemzedek egyre hulyebb lesz. :DD
  • Zsoldos
    Amugy ez az egesz messze offtopic
  • Zsoldos
    A dogma cimu film
  • Zsoldos
    Ez nem ki ismeri jobban verseny. Konkretumokrol van szo, bibliai szovegreszletekrol. Es arrol, hogy isten neveben megolhetned a fold lakossaganak kb 5% -at. (es akkor meg nem beszeltunk a tobbi esetrol)

En azert nem ismerem behatoan a bibliat, mert nem tudtam vegigolvasni. Tele van halallal, es a lentiekhez hasonlo "bolcsessegekkel"..
  • neta
    Neked is az a válaszom mint Takezó-nak.
  • neta
    Lökj ide egy címet a forrásról:
  • neta
    Modnom, nem válaszolok, mert csak provokálsz, úgyhogy többet ne provokálj kérlek, mert én biztos nem épülök ebből, te se és más se. ha van értelmes kérdésed azt felteheted
    Mondjuk úgy: Én jobban ismerem a Bibliát, a zsidó kultúrát, és a kornak akkori történelmét (csak a zsidó rész körülit)--->te meg nem--->szóval miről is vitatkozunk?
  • Zsoldos
    Te nem ismered a forrast, amibol meritettem, es meg en vagyok a tudatlan??
  • Takezó
    Oké, kerüljenek a pokolba az Istentől eltérő ízlésűek