Minden A KÖNYVRŐL!
-
Reflektálások:
"Ha jól értem, ezzel azt akarod mondani, hogy létezik egy anyagon felüli létezés is."
Na ez nagyon tetszik. "Létezik" anyag feletti "létezés"?! Akkor te még mindig nem érted. Nem az anyag feletti "létezés" "létezik". A "létezés" univerzális és ennek a 4. tételből érthető módon "létezik" (létezhet) fizikai megnyilvánulása, kivetülése. Vagyis első a "létezés", második ennek a formája más dimenziókban. Hiszen ami "létezik", az formát is ölthet, nem? Ez lenne esetünkben az anyag (MATÉRIA)!
Ha meg mondjuk arra gondolsz (próbálok a fejeddel gondolkodni), hogy "létezik" a "létezés" feletti "létezés", mivel a tételek ezeket nem zárják ki, igazat kell hogy adjak. De minek a "létezést" a "létezés"-sel magyarázni???
"Ha létezik egy anyagon túli világ, az miben nyilvánul meg?"
Fingom sincs! De még mindig nem értem, minek kell konkretizálni. A "létezés" nem kézzel fogható! Pontosítok: Nem minden "létezés" fogható meg kézzel. Miben nyilvánul meg a "létezés"??? Például benned!
"Mondj egy olyan dolgot ami teljesen független az anyagi világtól és nekünk tudomásunk van róla! (attól még hogy a tételedből ez következik semmit sem jelent, csak akkor, ha erről meg is tudunk bizonyosodni)"
Na látod, most ezzel rátapintottál a lényegre! Mondjak valamit, ami független az anyagi világtól és nekünk tudomásunk van róla?
"Szeretet", "öröm", "félelem", "gyávaság", "hit", "esztétikum", "barátság"...
Folytassam? Gondolom ezekről neked is tudomásod van. Ezek mind-mind "létező" dolgok, mégis anyagi világunktól függetlenek. Vagy te képes vagy materiális szempontból elmagyarázni nekem, miért is szereted pl. édesanyádat?
"Ahhoz, hogy valami új (pl ember vagy akár homokvár) létrejöjjön miért lenne szükség arra, hogy az valahol fogalom szinten előtte létezzen?"
Talán azért, mert ha te egy homokvárat építesz és megmutatod másoknak, képesek legyenek felismerni a homokvár fogalmát, melyet formába öntöttél. De már megint a matéria. Ha nem tudsz homokvárat építeni, szórd szét a homokot és amit alkottál annak adj nevet, mondjuk "x"-et. Ezekután az "x"-ed, mint "létező" alkotás mások számára csak akkor lesz érthető, ha elfogadják az "x" "létezés"-ét! Vagyis az "x" a "létezés" egyik megnyilvánulása, persze lehet, hogy csak a TE számodra. De "létezik" ha létrehoztad, és ez itt a LÉNYEG!!!
"Pusztán anyagra és anyagra vonatkozó -fizikai- tövényekre van szükség, aminek nyomán az anyag bonyolultabb formákba szerveződik."
Ha ez valóban így van, akkor fizikailag légyszíves magyarázd el nekem a már fennt említett "szeretet" "létező" fogalmát. Ha ez sikerült, akkor meg fizikailag magyarázd el a "létezés"-t.