Minden A KÖNYVRŐL!
  • FtranX
    Nem teljesen értem az elméletedet, de azért már kezdem kapisgálni a lényegét.

"Te meg abba a hibába estél, hogy a "létezés"-t próbáltad materiálisan megfogni. Sajnos nem fog menni, mert anyagtól független a "létezés", és univerzális!"

Ha jól értem, ezzel azt akarod mondani, hogy létezik egy anyagon felüli létezés is. Nem értem, hogy hogyan jutothattál erre a következtetésre. Ha létezik egy anyagon túli világ, az miben nyilvánul meg? Hogyan van kölcsönhatásban az anyagi világgal? Mondj egy olyan dolgot ami teljesen független az anyagi világtól és nekünk tudomásunk van róla! (attól még hogy a tételedből ez következik semmit sem jelent, csak akkor, ha erről meg is tudunk bizonyosodni)

"Természetesen. De mit gondolsz, az a homokvár honnan "létezik"? Ha nem ismernéd a homokvár fogalmát, nem is tudnád "létező"-vé tenni. Ergó, valahol a TE tudatodban a homokvár fogalma már "létezett". Hogy mióta? Azt csak te tudod."

Az ok, hogy a homokvár fogalma létezik a fejemben mielőtt mielőtt megalkotom, de akkor az én lekem hol létezik mielőtt én megszületek? Ahhoz, hogy valami új (pl ember vagy akár homokvár) létrejöjjön miért lenne szükség arra, hogy az valahol fogalom szinten előtte létezzen? Pusztán anyagra és anyagra vonatkozó -fizikai- tövényekre van szükség, aminek nyomán az anyag bonyolultabb formákba szerveződik.