• Encore
    #2964
    Nemrég került a kezembe ez a játék és rögtön magával ragadott. A nagybetűs Hangulat a legnagyobb előnye, ritkán érzem ezt egy játékban sajnos. A mafia volt ehhez hasonló "élmény" annak ellenére hogy közük nincs egymáshoz. Ma sikerült végigjátszanom, negyven órányi játékidőt adott első végigjátszásra, de gondolom közel ennyi van még benne, hiszen most rosszfiúként nyomtam végig, így teljesen más úton, más küldetéseken át jutottam el a végkifejletig. Rögtön ahogy elkezdtem játszani vele elkezdtem barátkozni a negatív frakciókkal, még a rendőrségre se mentem be. A banditákkal, maffiával, gerillákkal szinte végig közeli barátok voltunk az értékelés szerint, míg mindenki mással negatívban voltam. Ahogy olvastam sokan aggódtak, hogy így nem biztos, hogy végigjátszható, mert esetleg rosszban vagy egy olyan frakcióval, aki fontos lenne később. Ilyen nálam nem volt, mindent meg lehet oldani más módon is.
    Például rosszfiúként, mikor a bankszámláról kellett infó, akkor nem mehettem a rendőrségre és a polgármester se segített, Pedró tudott volna segíteni 20.000 pezóért meg gondolom némi szivességért cserébe, vagy megvesztegethettem volna a bankárt 23.000 pezóért (gondolom ő nem kért volna szivességet), de még ezeken felül is meg lehett oldani a problémát. Virágot vittem a pénztáros nőnek, aztán elhívtam randira, másról nem is beszéltem vele. Ő pedig belement, hogy este találkozunk a bárban. Ott beszéltettem, nem tértem rá a bankszámlára, sodrótam a beszélgetésben, közben folyamatosan rendeltem a pezsgőket és a csajból apránként ki lehett szedni, hogy van egy csávó a közelben, aki a bank biztonsági rendszeréért felel, de már kirúgták. Több se kellett nekem, megkerestem a csávót, akiről kiderül, hogy mellékesen hackerkedik is. Ha lenyomok pár nehézfiút, akik állandóan zargatják, akkor segít nekem. Lenyomtam a csávókat, aztán mondta a hacker gyerek, hogy elszállt a videókártyája vegyek újat. Mondom még mindig olcsóbb, mint valakit megvesztegetni 20 ezrekért. Elutaztam, megvettem (1200 pezóból megvolt, igaz épp akkor nem volt rá ennyim se, de gyors a helyi maffiának megoldottam egy küldetést és lenyomtam pár CIA-s fickót, cserébe kaptam bőségesen pénzt) és odaadtam a hackernek, aki betört a bank rendszerébe és minden infót elmondott. Szóval végül is 1200 pez plusz amit a pezsgőre költöttem a csajnak, meg a virág, meg a benzin költség, az egész nem lehetett többe, mint 1500 pezó.
    Az is tetszik, hogy a küldetéseket úgy veszed fel és annyit, amennyit akarsz és úgy és akkor oldod meg, ahogy akarod. Mákom volt például pár napja felvettem egy küldetést, hogy hozzak ki valakit a börtönből. Aztán elementem még pár helyre és vállaltam egyéb munkát is, és mit ad isten? Akadt még két olyan küldi, hogy hozzak ki valakit a sittről. Bementem, apránként kinyirtam az őröket aztán kihoztam az első pácienst. Majd a küldetés választó ablakban kijelöltem egy másik, akit ki kellett hozni és kihoztam őt is és persze harmadszorra is eljátszottam ugyanezt és így három küldetést csináltam meg, de csak egyszer kellett kiirtanom a bázist.
    Vagy ami ma reggel volt, egy küldetés, hogy lopjak el egy motorcsónakot és szállítsam le valahova. Közben a fő küldetéseknél megtaláltam, hol bújkál a Don. Egy szigeten rejtőködött. Elkezdtem a mellék küldetést, elloptam a csónakot, de nem szállítottam le a célállomásra, hanem átugrottam vele a Donhoz, őt lerendzetem, majd leszállítottam a csónakot. Tetszik ez a teljes szabadság dolog, FPS-ben az ilyen szint ritka. Mikor harci helikoptert kellett lopnom, akkor is tettem egy kis kitérőt, hogy pár mellékküldetést lerendzzek vele. :D
    A legutolsó patchel (2.0) felvértezett verziót nyomtam, amiben még így is jócskán voltak bugok, de egyik sem volt úgymond végzetes, játékot zavaró gond, inkább csak hülyén néztek ki. De ezeket a gondokat simány feledteti a hangulat. És annyi RPG elem volt benne (benzin fogy a kocsiban, aludni kell, stb), hogy már messze nem egy sima akció játék és ahhogy képest jó hosszú is, amikor manapság egy akció játék 6-7 óra. De nem RPG-ként kell kezelni, ez egy akció sok RPG elemmel. Alig várom a folytatást (White gold), de azt sajnos idén tavaszról, őszre csúsztatták, ha helyesek az információim.
    Most majd nekiesek a STALKERnek, azt mondják az hasonló, remélem van ilyen mint ez volt, főleg a frakciókhoz való csatlakozás jött be nagyon. Aztán meg újra előszedem ezt és ezúttal a jó fiúként nyomom végig, mert úgy meg tök más küldetések várnak rám. :D Jól kitalálátk, hogy a mellékküldetések nem csak csiának vannak bent, hanem fontos szerepük van a pénz miatt. Két részletben írtam meg ezt a hozzászólást, és közben nyomtam egy kicsit. Gárántvetővel löttem az ellenségre, a gáránát fejbenyomta a csávót és elterült. Felpattant már lőtt volna, de ekkor a kilött gránát felrobbant. :D

    Bocs, hogy itt ömlengek a játékról, de nagyon tetszett. :D