HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • Androow
    Hi, van egy általános kérdésem. Sima plain mezei html-ben (meg akarom tanulni rendesen, csak akkor css meg php meg java), szal hogy lehet szépen elérni, hogy különböző felbontásokhoz optimalizálva legyen az oldal?.
    Egyik megoldásként azt találtam ki, hogy az egész oldalt 3 oszlopframere osztom, pl: "*,1024,*" vagy hasonló. Ennek hátránya, hogy a két szélső frame-be is html-t kellett töltenem, ergo csináltam egy "plain.html" filet, amiben csak egy adott bgcolor van megadva :) szóval ez a plusz. De biztos én voltam a hülye meg nem értek annyira htmlhez, mert nagyon alapszinten járok. Amúgy egész szép csak a böngészők nem szeretik, és előnye hogy pl. adott méretű java-s menüket, gombokat, stb. rakosgathatunk el.
    Másik módszerem a táblázatos mesterkedés volt, vagyis adott méretű vagy százalékos táblázatok, stb. Ezzel az volt a gáz, hogy ha nagyobb volt az oldaltartalom, akkor megjelent a scrollbar oszt csúszott minden.
    Harmadik megoldás az volt, hogy balraigazítva minden. Mondhatom szépen nézett ki :P. Na most a kérdés: tudtok-e (biztos igen) szép és használható megoldást az ilyesmire, és megosztanátok-e velünk is? :) Előre is kösz