HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
-
ricsip #1113 Helló mindenkinek!
Nagy-nagy kérdésem lenne, és ez a topic tűnik a legjobbnak ahol feltehetem. Szóval.
Összegyűjtöttem az utóbbi idöben rengeteg fényképet, és ezeket szeretném cd-re írni, htm-galériával együtt. Azonban így is annyi kép van, h. thumbnailekkel is éppen ráfér a cd-re. De ezek mellé még kellene .HTM is, amiben lehet az egyes alkönyvtárokra kiszortírozott kisképeket megnézni, és ha rákattintok, bejönne csak az az 1 nagyban.
Ha akarok ide ELÖZÖ ill. KÖVETKEZÖ-re mutató linket is, akkor azt meg kellene csinálni minden egyes képhez, ami rengeteg .HTM, és már nem férne el.
Javascriptben/DHTML-ben meg lehet oldani, h. az aktuális filenévböl "kitalálja", h. mi lesz az elözö és a köv. kép? Tehát a képek pl. kép0011.jpg alakban vannak, és ha ezt behozom, akkor a generált link a kép0010-re és kép0012-re fog mutatni?
Ha nem lenne nagy kérés, ezt a pár soros htm-et el tudná nekem küldeni vki mailben? (ha a legelsö/legutolsó kép detektálása bajos, egy alkönyvtáranként elhelyezett .TXT még belefér a legelsö/utolsó kép sorszámával.)
Elöre is nagyon köszönöm :)