9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • PrasCo
    Havernak ingyen csinálok... ugye, de barom vagyok? =)))) Egyébként ilyen típusú ficcenetet már anno passzoltam el szerény 3E-ért. Ki az a marha, aki többet adna érte? :D:D:D:D
  • Ben C
    az oldalam
  • Imremagdi
    megprobáltam, de semmi se változott

:(
  • skristof
    uff, nagyon elcseszte
    mégegy próba:
    ########################
    #.........#............#
    #.........##############
    #.........#............#
    ########################
  • skristof
    nah, nekem is lenne egy kérdésem:
    hogyan lehet html-ben a táblázatok bizonyos celláit egybenyitni.
    pl adott egy 2*2 es táblázat, és én szeretném, ha az 1.1 és a 2.1 cella egyben lenne.
    ####################
    # # #
    # #############
    # # #
    ####################

remélem nem cseszi nagyon el, ilyenre gondolok....
  • skristof
    esetleg phpvel
    megnézed a jelenlegi filenevet/számot és csinálsz két változót.
    az egyik eggyel kisebb a másik nagyobb eggyel, és ezt rakod a linkbe....
  • skristof
    amúgy szép, letisztult oldal!
    teccik! grat!! ;)
  • skristof
    esetleg próbáldd úgy, hogy az <INPUT kezdetű sorba belerakod a DISABLED szócskát a végére a > jel elé...
    persze lehet, h ettől csak csúnyább lessz, és nem fog működni, de egy prübát megér! ;)
    ha nem jó, sry; csak segíteni akartam
  • Ben C
    de, igy kellett. csak túl általános nevet (frame) adtam a framenek
  • Ben C
    nem vagyok hülye a htmlhez, ez igy nem müködik..:((
    probaltam ugy hogy ID-t adok neki, és arra hivatkozok, ugy sem jó..
  • Falabu #1117
    Adj az Iframnek egy nevet és a linknél targetnek azt a nevet írd be! asszem
  • Ben C
    sziasztok!
    egy iframet tettem a honlapba amit csinálok, és egyszerűen nem tudom megcsinálni hogy a linkekre kattintva az uj oldal az iframebe töltődjön..
  • Falabu #1115
    Hello!
    Hogyan lehet a html lapot levédeni ,hogy semiféle képpen ne lehessen ellopni a forráskódot? Ha van ilyen progi vagy valami az jó lenne:)!
  • Imremagdi
    Sürgös segítség kellene

ezen az oldalon egy javascript kiirja az aktuális dátumot, és időt(másodpercentként) és kiirja a névnapot

a gond az hogy az egérrel ki lehet jelölni, és ki lehet törölni az egész sort, ami egy sec mulva ujra kiirodik, de nagy nem jó igy
    le lehet ezt vhogy tiltalni ?

köcci
  • ricsip
    Helló mindenkinek!

Nagy-nagy kérdésem lenne, és ez a topic tűnik a legjobbnak ahol feltehetem. Szóval.
    Összegyűjtöttem az utóbbi idöben rengeteg fényképet, és ezeket szeretném cd-re írni, htm-galériával együtt. Azonban így is annyi kép van, h. thumbnailekkel is éppen ráfér a cd-re. De ezek mellé még kellene .HTM is, amiben lehet az egyes alkönyvtárokra kiszortírozott kisképeket megnézni, és ha rákattintok, bejönne csak az az 1 nagyban.
    Ha akarok ide ELÖZÖ ill. KÖVETKEZÖ-re mutató linket is, akkor azt meg kellene csinálni minden egyes képhez, ami rengeteg .HTM, és már nem férne el.
    Javascriptben/DHTML-ben meg lehet oldani, h. az aktuális filenévböl "kitalálja", h. mi lesz az elözö és a köv. kép? Tehát a képek pl. kép0011.jpg alakban vannak, és ha ezt behozom, akkor a generált link a kép0010-re és kép0012-re fog mutatni?
    Ha nem lenne nagy kérés, ezt a pár soros htm-et el tudná nekem küldeni vki mailben? (ha a legelsö/legutolsó kép detektálása bajos, egy alkönyvtáranként elhelyezett .TXT még belefér a legelsö/utolsó kép sorszámával.)

Elöre is nagyon köszönöm :)
  • drowns41
    Tulajdonképpen videót szeretnék letölteni .)
    Tudom hogy nem fileshare progi, de vannak olyan videók, amelyeket csak onnan tudok megszerzni.
  • drowns41
    Akármelyik szobába megyek (# hungary, # magyar, # danubius)
    csak külföldi emberek vannak.
  • AtomHeart
    Bocsi, de a tegnap nagyon faradt voltam meg ideges, es a hozzaszolasodbol arra kovetkeztettem, hogy a mirc-rol azt hiszed, hogy egy fileshare progi...
  • PetruZ
    Passz, nem tudom, régen én angol dal.net-es csatikon voltam, de azok már megszűntek.
  • drowns41
    és hol találok magyar szobát?
  • drowns41
    Köszi, majd megpróbálom.
  • PetruZ
    Általában az adott csatornán le van írva, pl. egy !rules parancsra legtöbbször megkapod a szabályokat. A letöltés általában úgy megy, hogy az illetőhöz belépsz privátban (többnyire kiírják, hogy mi kell nekik, legtöbbször egy bizonyos szó, vagy kifejezés beírása kell, néha a /ctcp parancs is elé). Ha már bent vagy nála, akkor általában működnek a !list, vagy !dir, meg efféle parancsok, a letöltés meg legtöbbször !get [fájlnév]-vel indul. Mivel az irc-es kliens kiszolgálók többnyire egy, vagy két csatornát adnak, így elképzelhető, hogy várólistára (queue) is kerülsz, de kiírja, hogy hányadik vagy a sorban. Amikor sorra kerülsz, a küldés automatikusan elindul. Ajánlott automatikusra állítani a fájlok fogadását, mert a legtöbb ilyen kliens kiszolgáló nem várja meg, míg egy esetleg felbukkanó kérdés ablakkal bűvészkedsz, hanem elveszi tőled a töltési jogot és a sorban következőnek adja.

Régen irc-eztem már, remélem jól emlékszem...
  • drowns41
    Ez most valami poén akar lenni, mert ha igen akkor nagyon gyenge. Egyébként nem értem hogy mi köze a kérdéshez, de mind1. Szóval aki tudja és értelmes választ ad annak megköszönöm.
  • AtomHeart
    1. Eloveszed a 50 AE kaliberu Desert Eagle nevu muszert, es raksz bele legalabb 1 toltenyt
    2. Belenezel melyen a csovebe
    3. Ebben a pozicioban valamelyik ujjaddal enyhe nyomast gyakorolsz a ravaszra, amig meglatod a fenyt.
  • drowns41
    nem tudja valaki hogyha a Mircben fellépek egy chanellre és keresek egy videót akkor azt hogy lehet letölteni? (Bocs hogy ide írtam, de nem találtam rá fórumot)
  • drowns41
    Köszi
  • batman
    keresd meg ITT, ha egyből nem az a gomb lesz, akkor a Shiftet nyomva tartva nyomogatsd addig, amíg nem jelenik meg
  • drowns41
    Photoshopban hol van a slice tool? Nekem magyar nyelvű ezért nem találom.
  • batman
    Rájöttem...
  • batman
    ja, azt elfelejtette írni, hogy megcsináltam azt a gombot is amire változnia kéne "lenyomott" állapotban
  • batman
    Kérdésem lenne! Csináltam photoshopban egy gombot (a tutorial.hu alapján , kurva jó oldal). Azt szeretném megcsinálni, hogy ha rákattint az ember, akkor "benyomódjon". Próbáltam az "onClick" paranccsal úgy, hogy utána a "name.src" cuccot írtam (ahogy az onMouseOver/Out-nál működött), de nem akar sikerülni. Kezdő vagyok nagyon...köszi a segítséget!
  • Harder
    Ezt szomorúan hallom, nem lehetsz könnyű helyzetben. :(
  • PetruZ
    Dehogynem. :) Én az ország északkeleti végén lakom, hidd el, errefelé fingja sincs a legtöbb cégvezetőnek arról, hogy mi a web és mire jó. Itt nem röhög a markába, hogy kifogott egy balekot és "ócsóért" megcsináltatja vele a weblapot, hanem nagy tudományos arccal végighallgatja a mondókádat, majd közli, hogy egy betűt sem értett és neki sok, amit kérek. :) Egy - jelenleg - munkanélküli segélyből élő pedig nem válogathat...
  • Manoi
    Szerintem azt is kösd ki, hogy az oldal egyszeri fejlesztését fizeti ki, ha készen van. Minden egyes újjabb "azt tedd fel, azt a színt cseréld ki" típusú meló plusz ár legyen.

Kifizetődő!
  • Harder
    javitas: hogy dolgozok te = hogy dolgozol te
  • Harder
    A domain reg kb 5.000Ft, az intezes alig tobb egy faxkuldesnel meg 1 telefonnal, szal ez nem nagy tetel. :)
    Az 50.000 lehet sok is meg keves is, mivel semmit nem tudunk a munka nagysagarol, milyen (mennyire a kotozkodos) a megrendelo, lesz-e utolag extra kerese, hogy dolgozok te stb... igy en biztos nem tudom megitelni az osszeg elfogadhatosagat. :)
  • Darkboy
    hát ez esetben ajánlom a Web Programozása 1. c. könyvet, amibe a TCP/IP-ről, a HTML-ről és a C++-ról van szó. Illetve még sztem vedd meg (vagy töltsd le ) a Web Programoozása 2. c. könyvet is!!! A 2. kötetben a VRML, a CGI, a PERL a JAVA, JAVASCRIPT, VISUAL BASIC SCRIPT és az ACTIVE X-et mutatja be! Ezt ajánlom, és nem is drága, összesen 5000ft együtt a 2 könyv! Szóval sztem ez a legjobb! Tesco-ba lehet kapni
  • Narancs
    Szóval akkor nyugodtan mondhatok 50K -t, nem lesz irreális...(ebbe bene lesz a domain reg ára és intézése is...)
    Vagy azért ez sok lenne így konkrétan?
    (a fószer szinte semmit sem ért a géphez meg az egészhez, de nem akar lemaradni...)
    Amúgy valószínű az elkövetkező hetekben gyakorta fogok itt kérdezősködi ha lesz vmi gixer az oldallal...
  • Harder
    Szerintem ez nem pesti-nempesti ár kérdése. Egyszerűen ilyen órabérért dolgozni hülyeség, kinek segít vele? Max a megrendelő jót röhög a markába, hogy talált egy marhát aki ennyiért vállalja. Nem azt mondom hogy ebből a munkából vegyen kocsit-lakást magának, de azért egy minimális szintet tartani kéne, pl. mondjon 1000Ft/órát, vagy mondja azt hogy grafika=10000Ft, aztán 500Ft/lap. Még ez is k..kevés, de jobb mint a semmi. Így legalább a későbbi "még ezt kéne megcsinálni", "még azt tedd fel" jellegű kéréseket is le lehet kezelni.

Mondjuk mi itt jól elbeszélgetünk erről, de: Narancs, mérd fel kb mennyi melód lesz vele, mennyiért éri meg neked ezzel tölteni az idődet, dobj rá egy kicsit még és nyögd be az illetőnek. :) Ha elfogadja mindketten elégedettek lesztek valszeg, ha meg nem, akkor úgyis csak nyögés lett volna a vége és "minek kellett ezt a szart elvállalnom" hangulat. :D
  • Narancs
    Szóval, akkor mi legyen?
    Nem kell félteni a megrendelőt hogy emiatt elszegényedik, épp ma dicsekedett el hogy tavaly 100 milla felett volt a bevétel...