Hát nekem gyökeresen más a véleményem a játékról, mint Clio-nak, de ugye nem vagyunk egyformák... :)
Végigvittem a karrier-t, a single bajnokságokat is mind megnyertem, tehát "valamelyest" ismerem a játékot.
Egy biztos nem egy vérbeli szimulátor, de nem is annak készült, aki azt keresi, menjen GPL-ezni, LFS-ezni, esetleg Nascarozni (igaz azt nem ismerem, de jókat hallok róla). Viszont az határozottan hülyeség, hogy "arcade szar". Azért itt van fizika, mégpedig elég élvezetes. Érződik a kocsinak a "porcikái", nagy különbség van vezetési élményre, stílusra, hangulatra a különböző bajnokságok között, de még az azonos bajnokságon belül induló különböző csapatok autói is eltérően viselkednek...
Az árkád érzés mégsem a véletlen műve, de nem is vezetés közben jön ki, hanem a körítésből. Ilyen, hogy pl. karrier módban nincs időmérő, ez nálam óriási hiba, de ez van. További hiba, hogy nincs spéci beállítás, s talán a depó megvalósítása is vicces, de ez inkább a nagyszámú, s egyben merőben eltérő bajnokságnak tudható be. Azonban amint kigördülsz az aszfaltra merőben megváltozik minden, kezdődhet a száguldozás s gyanusan jó fizikával teheted mindezt... Vannak ugyan szar, sőt oda nem illő dolgok (rally, rally-cross, terep-rally, jég-rally), de a többi elég szuper. Sok-sok jó és hangulatos bajnokság van.
A grafika is nagyon helyén van, vagy legalább is jobbat még nem láttam a műfajban... :)
Előnyként mutakozik még, hogy billentyűről is több-kevesebb gyakorlás után egész jól irányítható a játék.
Az AI is remekelt. Helyezkednek a versenyzők, a szögeket zárják keménye oda teszik magukat, s vannak kiemelt versenyzők (karrier mód kiemelt alakjai), akiknek érzésem szerint saját vezetési stílusuk van...
Összegzésképpen annyit mondhatnék el, hogy árkádosított díszítésű, de meglepően jó menettulajdonságokkal, s fizikával ellátott autós game, ami már erősen rá fért a PC-s táborra...