-
Nézd ez is egy vélemény, s gondolom sokan egyet is értenek vele. Én nem :)
Azt hogy újjab rókabőr, szinte bármelyik mai játékról el lehetne mondani. Ehhez hozzá kell szokni...
A történet tényleg egysíkú, de nem igazán tudom, hogy egy autós játékban miként is lehet normális történetet írni, sőt tovább megyek! Nem hinném hogy sokakat az érdekel az autó versenyzős játékoknál, hogy mi a hátsó sztori, szerintem sokkal töbet számít az ami az aszfalton történik.
Doboz grafika?! Ez jó! :) Lehetséges, de nem igazán láttam jobb grafikáju autós játékot eddig. Szerintem nagyon jó az autók modellezése, texturázása, van gyűrődés (ez nem csak optikai), a kaszni megfelelően tükröződik. Az út is nagyon szép, főleg 8X aniso melett, érdemes így játszani... Igaz az eső kivitelezése nem a legjobb, abban még mindig az F1 GP4 az etalon!
Ez eddig csak mellékes nézzük az irányítást és azt a bizonyos arcade érzést!
Valóban van benne árkád érzés, de ez talán nem vezetés közben jön elő, inkább a körítésben. Hogy mik is azok?
- Nincs időmérő a karrier módban, ez vitathatlanul óriási hiba. Legalább is nekem nem jött be a random indulás (főleg a középmezőnyből).
- A garázs is kimaradt, tehát nincs szerelgethetőség, precíz beállítások, stb...
Ebből a szempontból acade valóban! Azonban vannak vitathatlan érdemei a játéknak a fizika és az irányíthatóság terén! A játék vezetés közben már közel sem egy arcade játék irányítását, vezetési élményét hozza! Szerintem nagyon jó fizikával áldották meg a játékot, amely kerekenként számólja a tapadást, s ezt érzed is dinamikus vezetés közben. Kanyarokban egy óvatlan soför hátsókerék hajtású autóknál csúnyán meglepődhet. A leszorító erő érdekesen meg tudja tréfálni az embert pl. egy bukkanó, vagy emelkedő utáni kanyarnál, de ez szerintem természtes is. A különböző versenyosztályok vezetési élménye merőben más, de még egy adott bajnokság különböző csapatainak autói is érezhető különbséget mutatnak. A sebesség érzet szerintem tökéletes. A gépi inteligencia is jól sikerült, helyezkednek az ellenfelek, megpróbálják zárni a szögeket, ha kell ezért le is térnek az ideális ívről, s ha van rád módjuk keményen belemennek előzésekbe (nem lelöknek a pályáról, csupán helyezkednek, s akár több kanyaron át hol te, hol az ellen lesz előrébb...)
A pályák kidolgozása kaphat egy minusz pontot. Vannak pályák ahol levághatunk kanyarokat, azaz nagy sebességgel átvághatjuk őket. Ez a valós életben is lehetséges, s meg is teszik a versenyzők néha-néha, de ott előbb utóbb bünti jár érte itt nem 8igaz ez inkább a szabályok érdelkes értelmezését mutatja)! Azonban sok olyan pálya van ahol ezt nem tudod megtenni, azaz a kanyarlevágást, mert erősen megcsúszik az autó, vagy meg is pördűl...
Szóval az arcade érzés inkább a körítésből fakad mintsem az irányításból. Természetesen nem azt akarom mondani, hogy egy GP legend, vagy LFS, akár GP4, de nem is áll tőlük oly távol túlzottan, azaz messze nem egy NFSU!
Tehát röviden jó fizikával ellátott árkádosított elmelekkel tarkított játék. S szerintem ragyogóan le tud kötni, ha egy kis versenygésre vágysz az izzó aszfalton! :)