Hát az érdekesség kedvéért a GP 1,2,3 és 4-et is végignyomtam ACE fokozaton, az 1-2-t 100%-os versenytával is, akkor még időm is volt... :D.
Az 1 és a 2 nagyon tetszett a 3 kevésbé, a 4 ismét sokat javult a 3-hoz képest, de nem érte el az első két rész szinvonalát összességében.
Nálam minden idők legjobb szimulátorai, illetve autós játékai a GP 1-2, de a 4 elé már a TOCA2 nálam befúrta magát. A GP 1-2 valami félelmetes lett nem tudom, hogy valaha utol érik-e azok hangulatát, a mai tendenciát nézve kevés esélyt adnék erre... :-/
A Nascar sorozat hangulatilag tőlem túl távol áll, így ahhoz nem is szólnék hozzá...
Bár Maffya-tól kérted a top 5-t, de én is beírnám a sajátom, de akkor már legyen inkább Top 10:
1. GP1
2. GP2
3. Stunts (a nagy öreg, 10 évvel ezelőtt istenien jó váték volt, a haverokkal egymás által készített pályákon milyen vérre menő csatákat nyomtunk, természetesen csak időre, hisz multiplayer akkor még nem volt :) )
4. Street Rod 1 (hát ez nem vezetés élményben jó, hanem a hangulat ami körbelengi, az valami eszméletlen... :D )
5. TOCA Race Driver 2
6. GP4
7. Need for Speed 1 (Hogy adjunk valamit az igazi arcade stílusnak is.)
8. Need for Speed 5: Porsche
9. Test Drive 2 (PC-s)
10. Grand Prix Circuit, életem első megragadó belső nézetű F1 "szimulátora", akkor ez még szinte szimulátornak számított, a jó öreg C64-en, majd PC-n is a maga 16 szinű EGA grafikájával...
Hát nekem ez volna a "Top 10". Talán igazságtalanul szorult ki a listából sok jó autós játék, de ezek határozták meg valamilyen szempontból az én autós mániámat :).
Most már kiváncsi lennék a ti toplisztátokra is!
Ps. Természetesen ez ismét egy maximálisan szubjektív vélemény volt.