Victoria: An Empire Under The Sun
  • hollófernyiges
    #261
    Kezdem a könnyebbikkel: legyen a flottában csapatszállító annyi ahány egységed van, és egyszerűen csak sereg kijelöl és jobbklikk a tengeren kint várakozó hajókra.
    A pártpreferencia ennél bonyolultabb. Alapban a parasztok (és favágók, bányászok), papok, arisztokraták hajlamosak konzervatív vagy reakciós pártra szavazni. Hivatalnok, kapitalista liberális, gyári munkás liberális, később szocialista. Vagyis ahogy iparosodol, egyre valószínűbb hogy liberális kormány lesz. A választói jogoktól is függ, ha vagyoni cenzushoz kötött a jog, akkor csak közép- és felső réteg szavaz, a megfelelő preferenciákkal.
    A kérdésre válaszolva: sehogy :) kisebb-nagyobb tuning lehetséges, a választási kampány idején feljönnek eventek hogy miről vitatkoznak a pártok, akkor választhatsz olyat ami a kedvenc pártod felé tolja egy térség lakóinak felét. Valamelyik technél választani lehet hogy a nép az ideológia vagy az issue-k (ez a protekcionizmus-lassez faire, moralism-atheism dolog a pártoknál) alapján szavazzon. Magam részéről inkább alkotmányos monarchiát tartok és ha kell választás nélkül nevezek ki megfelelő kormányt (ez növeli a militancyt 1-el és a köv. választáson valószínűleg úgyis leváltják őket).