Nemigazán fedi a valóságot az állításod.
Az csak egy dolog, hogy Magyarországon is lehet ugyan kapni külföldi játékok tömkelegét, de valójában nem tekintenek minket piacnak egyik játékfejlesztő sem.
Ez a nagy büdös valóság.
Ez már abból is látszik, hogy a játékok milyen kevéséből készül hivatalos magyar verzió.
Semmi sem kötelezi őket arra, hogy a magyar pénztárcákhoz igazítsák az áraikat, ugyanakkor kint ezek az árak a reálisak és senkit sem érdekel, hogy kint jobbak a fizetések, amiből tényleg nem nagy kunszt a játékokat boltban megvásárolni.
Nem vagyok pénzügyi szakember, de azt én is tudom, hogy a befektetéseknek meg kell térülniük valahogy, különben bukás van.
Egy játékban a befektetés sok mindenből áll még a fejlesztésen és az eszközökön kívül. Már a jogok levédése is elképesztő összegekbe kerül.
Ha a fejlesztő belemenne abba, hogy kevesebbért árulja a játékait, azt kellene felvállania, hogy a befektetése csak hosszú távon jönne be. De azt mindenki tudja, hogy nagyon ritka az olyan játék, ami igen hosszú időt élne meg a piacon, így ezért olyanok az árak, amilyenek. A befektetésnek így gyorsan kell megtérülnie.
A XIII-al az a helyzet, hogy maga a képregény francia nyelvterületről származik (Belgium, Franciaország) és csak ott népszerű. Viszont a játékot alig vette meg valaki arrafelé, a többi országban is mint érdekességként tekintenek rá, így nálunk is hiába népszerű, valójában kevesen vették meg.
Ezen az sem változtat, hogy most 2000Ft körül megkapható... ez az eredeti árnak csak az 1/5-e.
Ez nem nevezhető megtérülésnek, és a játékfejlesztők sem jóléti intézmények.
Ha valami nem úgy fogy, ahogy eltervezték, akkor leállnak a készítésével és másra koncentrálnak. Ennyi...