Matematika feladatok
  • polarka
    van sg cikkem? :o

Ma már inkább arra van szükség, h az ember a problémát jól le tudja programozni pl. a Mathematica progiban.
    Amely könyvek meg nincsenek benne az oktatási díjban, pedig ahogyan mondod szükségesek, mert ami jegyzet produkálható a tanár nyomán az xart sem ér hozzájuk képest. Ha meg nem akarod megvenni őket, akkor mehetsz a könyvtárba és ők vámolnak meg mindig mindenkit. Ahelyett, h 1szerűen a tanár a tantárgyához szükséges könyveket lepasszolná (megj.: szerencsére van, aki így csinálja; ill. a korábbi diákok 1más közt is megosztanak ilyen szkennelt könyveket, amik nem a tanártól eredeztethetőek).

Arról még nem is beszéltünk, h mennyi lehetőség rejlik abban, ha egy-egy ilyen könyvet szerkeszthető formátumban kapna az ember kézhez. Lehetőség nyílna arra, h könnyen (ízlésesen és nem margóra, meg beragasztott cetlikkel) egészítse ki plussz infókkal. Illetve a számára fölösleges szószaporításokat törölje, külső/belső hivatkozások...
    Egyébként ezen anyagok, amik 1-1 könyvben vannak a neten is elérhetők (akár wikiken), csak szétszórtan és általában angolul.

Az a helyzet a szomorú, amikor vmi nem érthető órán, az ajánlott könyvek végigolvasására nincsen idő (nemhogy értelmezésére), aztán az ember végül talál egy angol nyelvű összefoglalót vagy egy komplett előadást youtube-on és abból érti meg az anyagot. Vagyis a lényeg, h ha az oktatásért fizet az ember, akkor elvárható volna sztem, h nyújtsanak mindent tálcán és ne kelljen már mindenfelől összekaparni egy jól érthető tananyagot (külföldről és ingyen). Egyszerűen a számítástechnika nyújtotta lehetőségeket nem használják ki a tanárok (nem is akarják, mert számukra ez idegen világ).
    Erre legtöbbször azt mondják néhányan, h ők szeretik a könyvet a kezükben fogni. Nah, de én egy szóval sem mondtam, h ami a gépükön megvan azt ne nyomtathatnák ki.

Ha az áraknál tartunk, akkor a bolyai diff1enleteket 1680-ért, a Bronstejnt majd' 10ezerért vettem és akkor nem említettem az 1ik ajánlott irodalmat aminek nincs is magyar fordítása és csak 128$ lenne.

Nem az a problémám, h amúgy suttyomban utánajárással nem lehet beszerezni minden könyvet (mert mindig vannak kiskapuk, amik által a nemegyenes emberek jól járnak). Az a bajom, h ezt suttyomban kell tenni és szkennelt szarokkal, amikor egy rendesen digitalizált könyvvel jóval többet lehetne kezdeni. És hogy mellesleg én úgy tudom, h TK írásra az állam még támogatást is nyújt mégsem élnek az új lehetőségekkel, úgy tesznek, mintha ma is 1980 volna. Most, h őszinte legyek én úgy látom, h az oktatástól annyit kaptam, h utat mutatott mely témákkal ismerkedjek, de autodidakta módon úgyis mindent máshonnan tanultam meg (én ezt nem nevezném oktatásnak).