Matematika feladatok
-

De jó neked, h reggeliztél már és utána ilyesmit csinálhatsz!!! (Mondjuk én is reggelizek pár perc múlva és valami hasonlókat én is fogok csinálni... :P)
A "melyik oldalon van" ötlet nekem is eszembe jutott, de nem így, hanem rögzített körüljárással 3-3 pont pozitív vagy negatív területű háromszögeket fog-e adni (ezt most csak leírom, még nem futtattam végig az agyamban), de elsőre azt éreztem hibának, h nem biztos, h tudja a #2748 jobb oldali eseteket, azaz mindegyik pont jó oldalon van, még sincs metszéspont.
Amúgy érdekes dolog, h amit leírtam, az úgy jutott eszembe, hogy vacsora közben felrajzoltam 4 pontot, közel egy négyzet csúcsaihoz és elmagyaráztam a feleségemnek, mi a feladat (akit ez "roppantul érdekelt"... :P ) és csak odáig jutottam, h 2 pontot kötöttem össze. Ránéztem az ábrára és tudtam, h ez lesz az alapötlet: legyen az összekötő szakasz a "nulla" ha két oldalon vannak, akkor ellentétes a koordinátájuk ha nem, akkor megegyező. Ha pedig az első eset van, akkor fogom a másik két pontot és arra is megvizsgálom ugyanezt.
A tanulság: az étkezéseket senki ki ne hagyja, ha matematikával akar foglalkozni. (Ez qrva nagy sztori volt és a tanulság, na, igen...)