biztos, hogy nem tévedek, önmagában a fény nem zavarja őket, a "sima" villámlás meg általában menydörgéssel is jár, ettől viszont már félnek
kísérletezz, ha nem hiszed el, legegyszerűbb a kutyádon (már ha fél a villámlástól), kétlem, hogy zavarni fogja a vaku
én főleg madarakat vakuztam eddig szembe, de legkisebb mértékben sem zavarta őket, az erdei mókusokkal ugyanez a helyzet, és biztos vagyok benne, hogy a róka sem menekülne el egy vakutól, ami teljesen normális, gondolj csak bele, az ilyen hirtelen villanások mindennaposak a természetben
nyáron a víztükör, harmatcsepp, nedves levél, télen a hó, jég elég gyakran csillan fel, esetenként igen erős fénnyel erős napsütésben, és ettől biztosan nem félnek a vadak
aki ezt a baromságot elkezdte terjeszteni, annak valószínűleg jó hangos filmes gépe volt, és az exponálás utáni pillanatban felcsendülő, erdőben jó visszhangos (amúgy nagyon feelinges) "robothang" ijesztette el a vadakat előle, csak szegény ember rosszul logikázott
nézegess sok természetfotós albumot, erdőkben szinte mindig szükség van vakura, és mégis működik a dolog