25245
-
#4290 Parancsolj. :) Ez votl a legdrágább 1.5 milláig.
Opel Omega V6 -
#4289 hát inkább 2.5m, de nem hiszem, hogy a tulaj a milákat számolgatja, valszeg ez csak az egyik bevásárlókocsija
"szép" emberek szép autói parkolásznak a sarki vendéglő előtt, úgyhogy ha kis szerencsém van, bandaháborút is tudósíthatok majd (kár hogy az ablak a másik irányba néz) -
#4288 szegény omega:( -
#4287 1.5 millerből ilyen évjáratú omegát? Hol, nekem is kell! :D -
#4286 Mondjuk 1.5 millából vesz egy ugyanilyet :)
Hacsak nem akarja kitaposni a belét a tettesnek mindenáron, mert a kesztyűtartóban volt az 5 találatos lottó szelvény. -
#4285 hát úgy néz ki :)
legalábbis csak nem adna érte másfél milkát, hogy közöljék vele: "láttam, egy gömbvillám volt" :) -
#4284 "Opel Omegához bal első ajtó kifogástalan állapotban (extra füstszagú!) eladó" :D
talán ez lehetne a kép címe -
#4283 Felgyújtották, vagy mi? -
#4282 -
#4281 itt az eredeti link
én a NASA-ban megbízom annyira, hogy levizsgálták a képet, és valódinak találták. -
#4280 igazi vajon-e? -
Lateralus #4279 Hiányolom, hogy nem látunk közben teljes napfogyatkozást és a csillagok közül Farkas Bertalan sem integet a Szojuz-36 fedélzetén. :))) -
#4278 :DDDD -
nem az én fotóm, de azért nemsemmi mit össze lehet szedni 1 képre... csillagok, felhők, hold, meg egy jólsikerült villámcsapás is... -
#4276 :DD -
#4275 na ha legközelebb arra járok, majd talizunk, és nekifutunk ennek az ügynek még egyszer :)
majd aznap nyírom a hajam, hogy nyomatékosabb legyen a megjelenés :) -
#4274 Miért nem mondtad hogy zsido vagy? -
cyrus #4273 temető, közintézmény, publikus terület. bye....
mondd hogy ármin nagypapához jöttél..... -
Aspyrin #4272 Miért nem mutattad meg neki ? -
#4271 na ma felbasztam magam rendesen.
Van egy zsido temeto itt az avason "gyönyörű hely, 1-200 éves elhagyott sírok benőve fákkal bokrokkal, romos épületek körülöttük. (kicsit durvább mint az avasi temető..)
rászántam magam hogy felmegyek csinálok pár képet, erre nem engednek be!!!!! Portas aztmondta hogy ez zsido temeto es ide csak zsidok johetnek be azonkívül zárva van mindenkinek. Indok: sokan jartak ide rongálni a sírokat... Na mondom én tipikusan az az alkat vagyok aki bemegy és ledöntögeti a sírokat 1 szál fényképezőgéppel a kezébe.
most akkor ki diszkriminál kit? bekaphassák :/ -
#4270 gondoljuk végig logikusan
adott egy vadállat, ami "genetikai alapon dönti el", hogy mitől kell félnie..... attól fél, amitől az őseinek kellett félnie az eltelt évezredek során
létezik bármilyen természetes fenyegetés, ellenség a természetben ami bármilyen szinten talajközeli fényfelvillanáshoz köthető? ÉN nem tudok róla....
a hang az más tészta, a növényevők nyilván félnek bármilyen idegen vagy állat/ember által keltett hangtól, mert az ragadozóra utalhat, a ragadozók meg eleve óvatosak, nekik ugyanúgy érdekük, hogy mindig tudják, ki/mi látja őket, és a hang vagy mozgást jelent vagy hang kiadására képes élőlényt, mindkettőben ott a veszély lehetősége (egy mozdulatlan hal pl. hiába csillog az avarban, nem fenyegető :)
de egyikük génjei sem tartalmaznak villanáshoz köthető negatív eseményt, nyilvánvalóan semlegesnek tartják ezt a jelenséget, a már leírtak miatt
szép is lenne, ha a reggeli harmatcseppeken felvillanó napfény habzó szájú paranoidokká változtatná a világ vadállatait, a télről meg nem is beszélve, amikor az egyenetlen havas tájon másodpercenként csillan fel egy kis fény...
talán egészen ritka esetben egy egyed be lehet kondicionálva a villanás-ROSSZ (értem?) kapcsolatra, mondjuk ha már 2x-3x előfordult vele, hogy egy vadász kilőtte valamelyik társát, és mindegyik esetben az illető állat látta a villanást, de gyanítom, hogy ebben az esetben is inkább a dörrenés az, ami valójában megijesztheti
-
#4269 legközelebb kipróbálom barlangi gőtén :D ha találok ;) -
G_ArchAngel #4268 lehet agyamra ment a sok indián és természetfilm, szerintem mindkettőnknek igaza van - élőlény és helyzetfüggő... -
#4267 biztos, hogy nem tévedek, önmagában a fény nem zavarja őket, a "sima" villámlás meg általában menydörgéssel is jár, ettől viszont már félnek
kísérletezz, ha nem hiszed el, legegyszerűbb a kutyádon (már ha fél a villámlástól), kétlem, hogy zavarni fogja a vaku
én főleg madarakat vakuztam eddig szembe, de legkisebb mértékben sem zavarta őket, az erdei mókusokkal ugyanez a helyzet, és biztos vagyok benne, hogy a róka sem menekülne el egy vakutól, ami teljesen normális, gondolj csak bele, az ilyen hirtelen villanások mindennaposak a természetben
nyáron a víztükör, harmatcsepp, nedves levél, télen a hó, jég elég gyakran csillan fel, esetenként igen erős fénnyel erős napsütésben, és ettől biztosan nem félnek a vadak
aki ezt a baromságot elkezdte terjeszteni, annak valószínűleg jó hangos filmes gépe volt, és az exponálás utáni pillanatban felcsendülő, erdőben jó visszhangos (amúgy nagyon feelinges) "robothang" ijesztette el a vadakat előle, csak szegény ember rosszul logikázott
nézegess sok természetfotós albumot, erdőkben szinte mindig szükség van vakura, és mégis működik a dolog -
#4266 Nem kell a duma, valld be, hogy nektrek is van! -
#4265 btw! haziallat táplálék osztály: tyúk kakasokat se nagyon érdekelte eddig a vaku :D tudom mer ize mink ilyen parasztok vagymuk és van a szonszédnak :D -
#4264 abban is van valami amit freak mond. Amig nincs "rossz élményük" villanásról addig nemtudják hovatenni. Mint pl 1 kisgyerek, amig nem társít a tűzhöz fájdalmat, addig nem kerüli el messzire... -
G_ArchAngel #4263 tévedsz, az állatok még asima villámlástól is megijednek és nem csak a vad, hanem a házi állatok is - főleg azok amelyek a táplálé osztályba tartoznak (értsd: zerge)...
pl: ha elmész egy afrikai erdőbe, ahol soha nem láttak embert, akkor természetes mozgástól nem fog megijedni az állatka, de ha hirtelen zajt/fényt/mozgást produkálsz, akkor vagy támadással vagy meneküléssel lereagálják...
persze, lehet ezek a zergék megszokták a vakuzást:) -
#4262 hehe olyan is van?
[nemkicsit hianyosak az ismeretei]
1x-1x belegondoltam milyen jo lenne 1 olyan szűrő mint PS ben a gradient tool. Ezekszerint nem csak én gondoltam hogy ez jó dolog lehet :DDDDDD -
#4261 jajjszegényképem :D -
#4260 -
#4259 Hát special fx oscar-t még nem kapnál érte, de gyakorolni, gyakorolni..... ;) -
Sokat nem erőlködtem rajta...
Nekem a felhők hiányoztak.:) -
#4257 ezt inkább gradient szűrővel tudnád megoldani, a polár alig-alig javítana rajta -
#4256 ez szvsz "urban legend", én még nem láttam olyat, hogy az állat vakutól vagy reflektortól megijedt volna
mitől ijedne meg? nincs bekondicionálva semmi negatívra, amíg nem követi hang vagy bármi más riasztó dolog, addig ignorálják -
#4255 Ez már egész jó szerintem. -
#4254 laci -e vagy? :D -
#4253 hehe ilyen egyszerű megoldások sose jutnak eszembe :D
na majd alakitok meg rajta -
G_ArchAngel #4252 ettől függetlenül az LCD szar digitális képfeldolgozáshoz...
persze van vmi francia cég, ami gyárt jó LCD-ket, de a 17"-os is 300k felett van...
talán "Lacie" a márkanév? -
#4251 Már így is szebb szerintem.