• Bobber
    #25172
    őőőő én nem vagyok nagyon hozzáértő de nem igazán értem miért zavar az hogy a gép váza mekkora ha cserélhető objektíves gépben gondolkozol. Én majdhogynem azt mondom hogy lényeges hogy legyen tömege és mérete a váznak mert stabilabban meg tudod fogni a gépet és kevésbé remeg a kezedben mint egy könnyebb váz. Szóval szeirntem érdemes lenne akkor már egy tükrös gépben gondolkozni. Ezeket a gépeket úgyse tudod zsebrevárni mert az obik miatt úgyis táska vagy egyéb kiegészítő kell hozzá. Ha meg még komolyabb vakut is akarsz rátenni akkor meg pláne nem árt az erősebb nagyobb váz.
    Szóval szerintem gondolkozz el azon hogy érdemes inkább egy tükrös gép.
    arra azért készülj fel hogy teljesen mindegy hogy tükrös vagy milc vagy akármilyen gépet is veszel ha elkezdesz kiegészítőket venni azok elég zuzdák tudnak lenni :) A komolyabb obik és vakuk annyiba kerülnek mint egy fényképezőgép és ha tényleg minőséget szeretnél akkor nem feltétlenül a legolcsóbb dolgokat kell megvenni hozzá. Valamint ha elkötelezted magad egy márka mellett akkor az ahhoz vásárolt kiegészítők nem biztos hogy megfelelőek lesznek a köv géphez ha cserélni váltani szeretnél.
    Én alapból Canon párti vagyok nekem is ilyen gépem van és csak ajánlani tudom. fix 50es obiban az 1.8as Cannon verhetetlen áron a legolcsóbb és nagyon jól dolgozik. A kit obik sajnos eléggé gyenge kialakításuak minden kitben árult géphez sajnos. Nagy csodát nem szabad tőlük várni :( de azért használhatóak. Szóval ha tényleg szép képeket szeretnél csinálni akkor sajnos nem csak a váz kel hogy jó legyen hanem az objektív és egyéb kiegészítők is.