• Laza
    #25170
    Alább már taglaltam, de dióhéjban, remélem minden benne lesz:
    - egy gépet szeretnék, nem akarok min 2 évig cserélni, éppen ezért
    - tudom nem lényeg, de wifi/nfc ... családi fotózás meg egyebek miatt, eleve ezért indultam neki a gépcserének :) + bármikor le tudjam menteni gyorsan a képeket akár át a telóra, mert húsvét óta 2 mSD kártyám is beszart fotózás közben ... egy 8GB-os Kingmax húsvétkor, mikor fotóztam a fényképezővel a gyereket meg a nagyanyját, egyszer csak belassult a mentés, azaz már nem is mentett, semmivel sem tudtam megmenteni a képeket, rajta volt 2 havi termés ... másik meg most a 4 napos ünnepen, 8GB-os Kingston, az a telefonomban volt (LG F6), azzal videóztam amikor egyszer csak nem mentett, utána elhalt a kártya, azóta sem ismeri fel semmi, azon is fontos cuccok voltak ... azóta mindkettő kapott új SanDisk kártyát.
    - gyors AF, mert gyereket (is) fotózok vele, és a kompaktommal 20-ból ha egy éles, mert nem tud a 4 éves kislányom megülni normálisan :) ráadásul ált point and shot fotózok kézből, elkapni bizonyos pillanatokat, és gyorsan bemérni, lőni, és ezt akár sorozatban egymás után
    - lehessen vele szép DoF-os képeket csinálni ... nem buzulás, csak éppen eddig sosem volt olyan gépem amivel lehet normálisan, ahhoz meg túl sokat löbök, hogy utólag dolgozzak rajta :)
    - legyen vakú hozzá, és bár eddig nem érdekelt, lehessen nagyobb vakút rátenni, mert a kis szembe vakuk szarok, elsötétítik a hátteret, nem szeretem.
    - és végül a méret, nem akarok tükrös méretű gépet, nekem pl az A3000 is nagy
    - btw nem vagyok profi fotós ... csak próbálkozom :)

    Valamit biztos kihagytam ... mindegy .... kb ezek.

    Tekintsük alapnak a NEX-5T -t árban és szolgáltatásban ... 170k-t még kifizetek érte, akár még többet is a duplakit-ért ... amivel kb egyezőnek a Pana GF6-ot találtam.
    Az obi árak szinte ugyanazok ahogy nézem.

    Van e még kb ezen a szinten hasonló ... illetve ha van is tök ugyanez, miért m43 ha nem APSC? :)