• Bobber
    #25082
    Nem vagyok egy nagy guru a fotózásban de szerintem ezekre a kérdésekre az én válaszom is megfelelő lesz. A profik meg majd vagy kijavítanak vagy lehurrognak.
    "canon eos 600d mennyire jó még?"
    az alábbi kérdésekből:
    "egyébként mit kell ahoz nézni vagy mi kell ahoz, ha pl focit akarok fotozni már sötétedés után, kevésbé jó fényviszonyok mellet"
    arra következtetek hogy még nagyon az elején tartasz a fotózás tanulásának.
    Szerintem a 600d maximálisan kiszolgálja minden igényedet és teljesen felesleges sokkal profibb újabb stb gépet venned. Szerintem szerezz be egy pár fotós könyvet (elég sok fellelhető az interneten pdf-ben) és olvasgasd egy kicsit, hogy mi is az amit tényleg szeretnél csinálni. Ha már a dslr gépek irányába kötelezed el magad akkor midnenképpen tedd le a voksod valamelyik gyártó mellett mert utána midnenféle kiegészítőket amiket veszel csak az adott típusú géphez tudsz majd használni, és ha veszel több obit is mondjuk a Canonhoz azt nem tudod használni pl a Nikon-nal.
    Amúgy ha pl tényleg focit akarsz fotózni sötétedés után és nem pont melleted vannak a focisták (ez ha csak nem vagy te is a pályán és szaladgálsz velük) ami egy meccsen elég ritkán fordul elő, akkor bizony nagyon komoly teleobira lenne szükséged iszonyat fényerővel ami sokszorosan túlmutat már a 600d árán. Szóval szerintem először az alapokat érdemes átnézni, megnézni milyen korlátok vannak, mi az a pénzkeret ami a rendelkezésedre áll és hogy hobbi célra tényleg szeretnél e költeni rá annyi pénzt. Amúgy ha pl a 600d-t veszed is meg a kit obival csak nagyon kompromisszumokkal tudod megvalósítani hogy az általad felsorolt szitukban tényleg komoly és jó képet csinálj. Nem lehetetlen de ahoz már szerintem azért kicsit konyítani kell a fotózáshoz és nem az alapmotivum programokkal kell fotózni. Nem azt mondom hogy ugyanolyan vacakok lesznek a képek mint egy kis fényerőtlen kompaktal mert attól azért jobb lesz de nem fogod valószínűleg azt kapni képminőségben amire számítasz.
    Tehát én azt mondom jó kis gép a 600D és ennyiért már nem is drága.
    Annak idején én is gondolkoztam rajta de inkább az 550D mellet tettem le a voksom mert kicsit olcsóbb volt és az én igényeimet teljesen kiszolgálja. Egyáltalán nem érzem úgy hogy elavult lenne és az egyedüli ami miatt a 600D tetszett az a kihajtható lcd lett volna ha tényleg nagyon nyakatekert szögben kell valamiért fotózni, de azt meg megoldom emlékezetből.
    na de nem szaporítom tovább a szót.