• Dzsini
    Félreértesz, én nem mondtam, hogy ez rossz (azt sem, hogy jó).
    Megfigyeltem és próbálom megmagyarázni a jelenséget minden érzelmi kötődés nélkül. Aki ilyen helyre manapság regisztrál, az valószínűleg látja az oldal működését, és szüksége van erre a közösségre (ahogy rengeteg másikra is, ha kedve van - Facebook, Myspace, egyebek), és fontos számára, hogy részt vegyen ilyesmiben. Akinek erre nincs szüksége, és csak az ismerősei számára osztaná meg a képeit (gondolatait, stb.) az nyithat egy blogot, használhat tárhelyszolgáltatást, Opera Unite-ot, bármit - ma már bőven megvan a választási lehetősége.
    Minden ilyen oldal üzlet, amit a felhasználók tartanak el, és jelen esetben az üzleti terv arról szól, hogy így és így lehet használni, és az oldal készítőinek célja, hogy ilyen nyüzsgő oldal legyen. Bizonyára van (valószínűleg) pénzdíjas, "elitista" képtár, ahol olyanok vannak, akik nem így kommentelnek hanem amúgy, a képek nagy részét inkább kritikával illetik, mint dícsérik, és bizonyos körökben valamilyen elvárás, hogy egy fizetős társaságnak (klubnak) a tagja légy.
    Ez sok száz éve működik mindenféle formában, ma sincs másképp. Nem jó vagy rossz dolog, hanem létező jelenség. (csak kibújt belőlem a kultúrantropológus)