Gabo#20477
Bocsi, hogy csak most írok, de (khm...) dolgoznom is kell. ;o)
Előre jelzem, hogy a véleményem némileg szubjektív lesz.
Alapvetően nem szeretem azokat a képeket, amik szaglanak a szelektív képmanipulációtól. Ha a kép teljes egészére lett valamilyen beállítás elvégezve, pl. ff konvertálás, levels vagy élesítés, az OK, de a "ezt hagyjuk színesen, azt pedig rakjuk ff-be egy képen belül" eredménye nekem már nem fotó. Ugyan ez a véleményem az utólagosan hozzáadott "vinyegtálásról" is.
Ezen kívül több képed szerintem erősen túlszaturált, már-már színesebb, mint a valóság. Ez a japán kertes sorozatodnál és az őszi képeid némelyikénél volt érezhető leginkább. Az őszi fények általában lágyabbak, mint amiket pl. nyáron tapasztalhat az ember, ezért a színek is némileg fakóbbak, inkább pasztell árnyalatok irányba tolódnak.
A fentieket én nagyon hatásvadásznak és hivalkodónak tartom.
Akad jó néhány képed, ami tetszetős. Jól elkapott pillanatokat fognak meg, ötletes kompozícióban.
Amik leginkább tetszettek:
Fénysugár - Tetszik a fény és az árnyék játéka. Remekül visszaadja a nyárvégi, kora reggeli hangulatot.
ÉÖVH2 - Tetszik a távolba vezető vasúti sínpár és a fémszerkezet mintázatának ismétlődése.
A kék Duna - Mutatós kép. Jó a meleg sárga fények és a kék hidegebb árnyalatainak ellentéte. Bár talán kicsit túl kék is... A Gellért-hegyről lőtted?
Naplemente a Várban - Tetszik, hogy a tükröződés a sötétbe vesző részeknek is ad részletet. Jó az összhatás és jó a beállítás. Az ismétlődések itt is jót tesznek a képnek.
Most akkor merre? - Megint csak ismétlem magam, ebben a képben is a vonalak mintázata, játéka az, ami leginkább megfogott.
Viszont akadnak képeid, amiknél nekem nagyon hiányzott a "hűha" faktor. Nem mondom azt, hogy semmitmondóak, de engem nem igazán fogtak meg. Ezek a fotók mesélnek nekem. Pl.: Vadászat, Kocsmában, Szállj messze...2, A lehetetlen nem létezik, 36, Egyedül.