• Z
    Nem konkrét sztori. Amiket most leírok, azokat személyesen tőle hallottam. Azt mesélte, hogy korábban egy vidéki nagyvárosban volt egy vállalkozása ami jól ment, de attól megválni kényszerült. Aztán elindította a modellügynökséget, és szépen belejöttek a párjával, aki fotós. Mindig pluszos volt a vállakozás annak ellenére, hogy pl ma jutott a pénzéhez egy tavalyi munka után, egy februári melójának a pénze sincs még meg, stb.

Azt mesélte, hogy a divatfotózásban eléggé olyan a szisztéma, hogy ha minden kész a fotózásra, akkor mindenkinek kuss, és csak a fotós meg a modell van. Egy, a szakmában elismert nevesebb fotóstól szinte mindent meg lehet tanulni, ha maga mellé veszi az embert. Az iskolákban szerzett tudás a divatfotózásban nem nagyon számít. A fotós ismerősei közül volt olyan, aki idegileg kiégett a hisztis modell lányok miatt, volt aki homoszexuális lett a végére, stb. A saját párján is azt vette észre, hogy manapság fotózáskor síkideg. Amikor maga mellé vett egy tanoncot, és az nagy bőszen elkezdte mondani a fényképezéskor, hogy az egyik tincs nem jól áll...mire a fotós annyit mondott: Menj ki innen!

Pár hete egy 17 éves lányt fotóztak volna. Rajtra kész volt reggel a teljes stáb, már csak a lányra vártak. Aki nem ment el, mert előző nap szakított a barátjával.

Aztán állítólag ha az ember nem úgy él, viselkedik, hogy a divattal kel, fekszik, stb, akkor bizonyos helyeken nem is veszik komolyan. Van egy film: Az ördög pradát visel. Azt mondja, hogy az eléggé jól vázolja, hogy milyen a divatszakma. Mondjuk én nevettem azon a filmen, viszont úgy, ha igazságtartalma is van...hát akkor már nem biztos, hogy nevetés a reakcióm. A divattal kell élni, a divattal kell gondolkodni, a divatot kell reggelizni, ebédelni, ismerni kell a ruhákat, ha egy összejövetelen valaki azt mondja pl: Meghalt Lagerfeld, akkor kell tudni mondani valami olyat, hogy ki veszi át a helyét, stb. A párjának 1500 $-os öltönye, meg más egyéb jó drága ruhái vannak, hogy mindenhol komolyan vegyék, mivel sajnos nem mindenhol csak a fotós tudása számít.

Mondta volna még, de ennyi elég volt nekem.