• Blasta
    Rövid trip ismertető:

Csütörtök este 8-kor indultunk busszal Velencébe. Egy jó 10-11 órás út volt, de hála az éjszaka segítségének, alvással egész jól ki lehetett bírni (már aki tudott aludni, nekem sikerült, a Kedvesnek nem annyira).
    Péntek reggel 9-körül érkeztünk meg Lido di Jesolo-ba, ott hagytuk a buszt a csomagokkal és egy egész napos városnézésre indultunk Velencébe egy vaporettóval (kishajó). Fél órás hajóút után kötöttünk ki a szitiben. Az idő szar volt, nulla fények, éppenhogy csak nem esett. Ez a nap a nyugis városnézés jegyében telt, lévén a karnevál csak másnap, szombaton kezdődött. Így még emberből sem volt sokkal több mint egy átlagos napon Velencében. Délutánra szakadozott fel kissé a felhőzet és napnyugta előtt érkezett pár jobb fény is, de nem tartott sokáig, az éjszaka hamar eljött. Este 7 körül gyülekeztünk, visszahajóztunk a buszhoz és elindultunk a szállodába, ahol vacsi, zuhany és egy ágy várt, amire durván szükségünk is volt. Én még tervezgettem egy éjszakai fotózást a szigeten, a tengerparton, de a 10 órás buszozás, majd a rákövetkező egész napos friss levegőn való sétálás totálisan lemerített minket, így hagytam a fenébe az éjszakai fotózást, és bedőltem az ágyba.
    Reggel 6-kor ébresztett a Kedves, de a péntekihez hasonlatos fényviszonyok (nap sehol, durva szürke felhőtakaró viszont mindenhol) elvetettem a dolgot és inkább aludtam még 1 órát. Nem volt túl sok értelme kimenni.
    Reggeli után indulás a vaporettóhoz és vissza velansziébe, amire már a karneválra való készülődés volt jellemző, és az túristaszám is négyzetesen emelkedett. Szombaton viszont nem bírta tovább az ég és leszakadt... Mondanom sem kell, hogy nem voltunk túl boldogok. A sikátorokban tömeg, mindenki feje felett ernyő, így nemhogy fotózni, de simán MENNI sem nagyon lehetett, így egyenes út vezetett egy étterembe, ahol kivártuk az eső végét, ami -bár nyögvenyelősen, de- elérkezett ebéd utánra. 4-kor kezdődött a karnevál, megjelentek a maszkosok mindenhol, készülődtek a Szent Márk téren a színpadon is az előadásokra. Fények itt is csak késő délutánra lettek, de azért nem panaszkodom, mert úgy érzem sikerült pár jobb képet is készítenem a szokásos turisztfotókon kívül. Este 10ig volt szerencsénk -a még elég gyér, lassan beinduló- karnevált fotózni, majd egy utolsó hamisíthatatlan olasz étterem, majd hajóút és újabb éjszakai 11 órás hazabuszozás várt ránk, hogy vasárnap délelőtt 11-re hazaérkezzünk.

Jó volt, megérte a fáradalmakat. :) Azért kicsit jobb fényeknek örültem volna :)