Kijütt A Filmzene!A Film is nemsokára meglesz:)
  • Werewolf
    <b>Sziasztok!</b>

Szeretnék én is hozzászólni a filmhez. Egy kicsit rendszertelen lesz...

<b>A fejbelövéses dologhoz:</b> a mátrixban ettől mindenki meghal, gyakorlatilag a fegyver (golyó)
    szimbolizálja a process kill utasítást.

<b>A pszt:</b> Nem tom, hogy ez tényleg magyar rövidítés-e. Mindegy. Én sem értem, hogy miért
    nem volt jobban védve a vezérlő személy. A fegyver hütés meg bullshit. Ebben a tech. feljett-
    ségben, ahol ilyen "légpárnás" hajók vannak, biztos kivitelezhető. Meg különben is kit érdekel,
    hogy túlhevül-e vagy sem. Én inkább azt nem értettem, hogy minek vannak pszt-k, ha eddig a gépek nem
    tudták, hogy hol van Zion.

<b>Béke:</b> Tény, hogy értekes dolog, de miért ne? Szerintem a "szabadon elhagyhatják a
    Mátrixot" meg azt jelenti, hogy ha valaki ráébred, ez a világ nem is világ, akkor nem lesznek
    ügynökök, akik visszatartsák.

<b>Szivárvány:</b> Ez tényleg gagyi.

<b>Gyerek:</b> A kiscsaj NEM a mátrixból ment az életben, hanem egy gépből (vagy külső programból)
    ment a mátrixba. Ezért is tudta megcsinálni a szivárványt.

<b>Bunyó:</b> Én az mondom, hogy "Ééérdekes...". Nekem bejött, de ilyet inkább egy Dragonball
    filmben akarok látni. És nejöjjön azaz a sok szakbarbár, hogy "cgi vót az egész... blabla". Szart!
    Tényleg bunyóztak így, egy ösrégi "trükköt" használva: dróton lógva. Aztán rakták rá az effekteket.

<b>Szerelem:</b> Nem kellet volna. Azoknak akik fanyalognak, hogy nem volt Shakespeare szintü:
    inkább ne is lett volna. Pörgettem volna, ha a moziban lehetne ilyet. Nem tetszett, hogy Trinity
    a testéból kiálló 4 (3?, 5?) ruddal ennyit makog, pláne hogy 2 a tüdejéből állt ki.

<b>Párbeszéd:</b> Azt azért mindenki ismerje el, hogy a szövegek fele szar volt. Amíg nem látom
    angolul addig elhiszem, hogy a szinkron miatt volt szar.

<b>Ikrek:</b> Én úgy emlékszem, hogy a kocsi felrobbant bár, de az ikrek a levegőben
    szellemmé váltak. Tehát élnek. De akkor meg hova tüntek?

<b>Törlés + format marhaság:</b> Marhaság. Szerintetek kik az ügynökök? Format, delete, find +
    egyéb egyszemélyben. De, mivel Mr. Kovács minden ügynököt átkonvertált, a főgép nem tudott vele
    mit kezdeni. Ezért hagyta Neo, hogy Smith átkonvertálja ÉS mivel Neo a főgépre volt csatlakozva,
    így az végre lokalizálni és törölni tudta Smithet.

<b>Eső:</b> Werkfilm szerint az esőcseppek a Mártix-kódot imitálják. Ennyi.

<b>Körbe-körbe futás:</b> Valaki megjegyezte, milyen hülyeség, hogy Neo ide-oda fut a vasutnál.
    A vasutas is megmondta, innen csak vele (és/vagy a vonattal) lehet kijutni. És mint tudjuk a ciklusból
    való kilépéshez egy (vagy több) feltétel szükséges, tehát mi az hogy ez HÜLYESÉG??? kedves gyökérgyerek?.

<b>Mindenki örül Neonak:</b> Röviden: ez tényleg gáz. De ez van.

<b>Valódi story:</b> Mindenki kitalál sztorikat, de ez így jó. (csak az "emberek is valójában
    gépek" szarságtól kiméljetek). Kritikusok, meg tényleg elöbb gondolkodjanak. Meg kellene kérdezni
    Wachoskiékat, hogy mi is az igazság.

<b>Mátrix 1:</b> Én is azt mondom hogy nem kellett volna folytatni. Nem azért mert nem tetszettek
    a folytatások (tetszettek!), hanem azért mert az egy úgy végződik, hogy Neo beszél a telefonba és:
    "mi csak a kezdetet mutattuk meg..." bla-bla, ami nekem rohadtul tetszett, mert így tényleg
    rámbízták a Mátrix sorsát. (Anno azt hittem, hogy nem lesz folytatás,és elképzeltem egy lehetséges
    befejezést.)

<b>Animatrix - Reneszansz:</b> Itt tök egyértelműen kiderül az emberiség sorsa, emiatt el
    is lehet vetni az "emberek is gépek" blablát.

<b>Emberi hordozók szöveg:</b> Valaki azt írta, hogy szerinte a tenyészetett emberek valójában
    nem mások mint programhordozók (de ugyanakkor emberek is). Ebben van valami. Mert: így megtörténhetett, hogy
    Smith kimásolja magát a külső világba, valamint így Neo tényleg láthatja a többi gépet (programot).

Összeségében nekem tetszett a film. Nem volt akkora durranás mint az 1, de ezt nem is vártam.
    Minden nagy volumenű dolognál csak az első hűha, meg dejó! Én így voltam a LOTR1-el is.
    A kritikáim (észrevételeim) kritikáit várom, de ha lehet akkor a [email protected] címre is küldjétek el.

Sziasztok