video-codec problémákkal ide
  • keeper2
    Szerintem a minimális pack, amit ajánlott lenne: divx 5.2.1, xvid 1.03, ac3 filter, bsplayer. Ezt ugyan egy csomagban sehol nem fogod megtalálni, de külön-külön egyszerűen felrakhatod. Én azt tapasztaltam, hogy ezekkel minden megy.
    FFdshow az egy filter, pontosan nem tudom, mik a különbségek a filterek és a kodekek között, csak a leglényegesebb: a filterek csak a tömörített adatok kibontására jók (értsd: film lejátszása), a kodek viszont az adatok kibontására is jó, valamint a betömörítésre is, tehát vele lehet készíteni is filmeket.
    Nem tudom, mi az oka, hogy a kettő együtt üti egymást, hiszen elvileg azért van a prioritási sor, hogy az alapján dőljön el, melyik progi segítségével játssza le a program. Mindenesetre, én a kodekek mellett döntöttem, de elvileg az ffdshow ugyanúgy elég neked, ha csak nézni akarsz filmeket.
    Bsplayer tud magától feliratokat kezelni, de egy másik megoldás, ha felrakod a vobsub progit, az is megcsinálja ugyanezt. Ellenben, ha a kettő együtt van, akkor valamelyiket ki kell kapcsolni, vagy különben kétszer is kiírja.