1057
video-codec problémákkal ide
  • littleNorbi
    Kicsit újabb ffdshow-t is tudnák ajánlani...
  • hmhm
    filter azaz szűrő, csak egy irányú adat átalakításra alkalmas, azaz csak dekódolni tudsz vele, betömöríteni nem.
  • keeper2
    Már a bsplayer-ben is van adware? Hát, nem jó hír. Pedig, nekem 1.36 Bulid 825 van, és arra nem problémázik a nod, tehát, akkor abban még valószinűleg nincs benne. Az új verziót letöltve viszont már nekem is hepázik. Azthiszem, akkor az upgrade elmarad most.
  • Dj Faustus #574
    Divx -
    XVid -
    AC3Filter -
    FFDShow -
    OGGDs (OGM file-okhoz) -

BsPlayer -
    Viszont a következő ablakot adta ki a Nod32 a legújabb változat letöltésekor: íme.

Szóval van benne egy Adware. Nem épp helyes dolog.

De vannak alternatív lejátszók, amikbe bele vannak fordítva a kódekek - így kisebb erőforrásigényűek:
    VLC Media Player -
    MPlayer+Frontend -
  • maestro85
    Szerintem amit keeper2 megadott listát elég, a codec packokat én sem támogatom. Ha pedig speciális igényeid vannak, aszerint érdemes keresgélni szerintem, codec packok helyett. talán...
  • Arti
    Hi kéne egy kis segitség. Sztetek melyik a legjobb codeck pack? Tudom hogy mindegyikbe van hiba de mégis melyik a leg elfogadhatóbb?
  • Blasta
    Értem, köszi a segítséget! ;-)
  • keeper2
    Szerintem a minimális pack, amit ajánlott lenne: divx 5.2.1, xvid 1.03, ac3 filter, bsplayer. Ezt ugyan egy csomagban sehol nem fogod megtalálni, de külön-külön egyszerűen felrakhatod. Én azt tapasztaltam, hogy ezekkel minden megy.
    FFdshow az egy filter, pontosan nem tudom, mik a különbségek a filterek és a kodekek között, csak a leglényegesebb: a filterek csak a tömörített adatok kibontására jók (értsd: film lejátszása), a kodek viszont az adatok kibontására is jó, valamint a betömörítésre is, tehát vele lehet készíteni is filmeket.
    Nem tudom, mi az oka, hogy a kettő együtt üti egymást, hiszen elvileg azért van a prioritási sor, hogy az alapján dőljön el, melyik progi segítségével játssza le a program. Mindenesetre, én a kodekek mellett döntöttem, de elvileg az ffdshow ugyanúgy elég neked, ha csak nézni akarsz filmeket.
    Bsplayer tud magától feliratokat kezelni, de egy másik megoldás, ha felrakod a vobsub progit, az is megcsinálja ugyanezt. Ellenben, ha a kettő együtt van, akkor valamelyiket ki kell kapcsolni, vagy különben kétszer is kiírja.
  • Blasta
    Jól értem, divx/xvid codec-et nem ajánlott FFD show-val használni?
    Melyiket tegyem akkor fel, egyáltalán mi ez az FFD show?

(bocs a sok kérdésért) :-)
  • Blasta
    FFD show-t kihagytam, azt is töltöm.
    Illetve kérdés, hogy a feliratokkal van-e vmi tennivaló, vagy egy BSplayer-t elég letöltenem-e?
  • Blasta
    Sziasztok!

Tudtok ajánlani egy minimális CODEC listát, amit elég letöltenem/telepítenem, hogy semmilyen filmmel ne legyen gondom? (codec pack-ot ne, az van nekem is)

Köszi előre is!

(amire én gondoltam: AC3 filter, DIVX (ebből nemtom melyik kell), xVid, plusz 1-2 lejátszó)
  • maestro85
    upsz, h ainkább végigolvasnám a legutóbbiakat, rájöttem volna már leírták. Ismétlés a tudás anyja. :)
  • maestro85
    Szia! Intézőben nem tudom mit tudtál elérni. Ami garantált az itt van:
    magyar Xp-ben:
    Start menü->Beállítások->Vezérlőpult->Hangok, beszéd és audioeszközök->Hangok és audioeszközök->Harver fül->Eszközök közül kiválaszotd a "videokodekek"-et dupla egérkattintással->Tulajdonságok fül

Mostmár azt törlöd amelyiket akarod. Kipróbálni nem próbáltam, de valószínű nem kell újraindítani a rendszert, az érvényességhez.

Üdv!
  • AdaKiller
    köszi
  • keeper2
    DivX Antifreeze? Én csak ezt az egyet ismerem, illetőleg még nandubban direct stream copy-ban áttömöríteni a video-t, ami korrigálja is a hibás frame-eket.
  • TothLaci
    Úgy, hogy frissítjük a DX9-et is. :)
  • AdaKiller
    mi annak a proginaka neve, ami kihagyja a bad frame-eket? volt avinak is meg mpegnek is.
  • Bepantheras
    Keeper2 köszönöm a segítséget, megoldódott a probléma!
  • lck
    AC3 ?
  • keeper2
    Bruce: ha nvidia kártyád van, akkor próbáld meg a driverét frissíteni, mert volt néhány driver széria, ami ilyen elszineződést produkált a filmeken, de már javították. Én nem használok (már) codec packot, csak divx 5.2.1 és xvid 1.03, ezek tökéletesen visznek eddig mindent, amivel összefutottam (igaz, hogy mikor uninstalláltam az ace mega-t, utána felrakva ezeket jó sok film nem futott kodek probléma miatt, de mikor újraraktam a windowst, és rögtön ezt raktam fel, akkor már megoldódott ez a probléma.

Bepanth: próbáld a vezérlőpult/hangok és audioeszközök/hardver/videokodekek/tulajdonságok/tulajdonságok lapon eltávolítani a kodekeket. Ami a windowsban alapból benne van, azokat úgyis visszarakja következő resetnél, vagy nem is engedi törölni, így nyomathatod le mindet.
  • Bepantheras
    Sziasztok! Nem tud valaki esetleg egy codec eltávolító programot, ami letörölné a gépemen taláható codecet. A konkrét problémám, hogy az "XP Codec Pack 1.2.2" feltelepítettem, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és ezt szeretném eltávolítani. Sajnos telepített programok között nem található. Nincs uninstall-ja mint pl: Ace Mega codec-nek.
  • brucelee
    Helló

Van egy nagy problémám. K-Lite Mega Codec Pack-ot használok és bizonyos videóknál (pl az NHL.com-on lévő meccsösszefoglalók és bizonyos wmv file-ok) ilyen furcsa lilás-zöldes kép fogad és olyan mintha a negatívját nézném a filmnek. Szerintetek ez mire utalhat, ugyanis az avikat teljesen normálisan lejátsza, meg a többi fileformátumot is, csak a wmv-kkel van a gond. Egyébként a legújabb codec van fenn, de már a korábbiakkal is előjött a probléma. Másik kérés, hogy aki használ ilyen Codec Packot, az segítsen már hogy milyen codeceket kell kijelölni, hogy ne legyenek ilyen problémáim. A válaszokat előre is köszönöm.
  • TothLaci
    Tudtok "hivatalos" MPEG-2 decodert? Tudom, rengeteg decoder csomag létezik, ott a Google, régebben le is töltöttem párat, és megzavarta a rendszert. Klite-t sem szeretném felrakni. Az a lényeg, hogy jó legyen, és biztonságos.
  • littleNorbi
    MPEG-4-esbe gondoltam,rakni őket...
  • vaaa
    320 MB alá menni 45 perccel?
    Elég képtelenségnek tűnik, főleg ilyen felbontásban. Csak nagy kompromisszumokkal lehet megcsinálni ( gyenge minőség ). Kisebb mérethez javaslom:
    átméretezés kb 352*288 ba
    tömörítés vagy Xviddel kis bitrátával, kétmenetes ( virtualdub )

vagy
    tmpegenc beállítod a bitrátát kicsire, és itt 4 menetesre beállítod..

• bleroy
    sziasztok
    tudna valaki abban segíteni. van egy video fájlom. és szeretném letömöríteni de úgy hogyx nézhető legyen ( most 2.3 giga ). de bármivel probáltam még mindig nagy a mérete.
    45 perc-es a dolog. amibe szeretném 640X480 méretre szeretném és eddig ami a legkisebb volt az a 320 MB.
    a kérdés lehetne ezt kisebbre és ha igen milyen programmal??
    a választ vagy ide vagy a [email protected] . ra
    elöre is köszi
  • vaaa
    A dns véletlenül nem a release groupnak a neve ? :)
    még az mplayert megpróbálhatod esetleg, mert ugye az codec nélkül tud lejátszani sokféle formátumot.
  • vaaa
    dB az egység, decibell.
    én ac-3 ban be szoktam pipálni a hang normalizálását, és az általában segít a halkabb filmeknél, a hangosakat meg nem hangosítja süketítőre.
  • vaaa
    A 3gp telefonokra lett kitalálva, amiket én láttam azoknak a minősége hagyott kívánni valót magaután. Persze te tudod milyen célból akarsz áttömöríteni vmit, de ha azt gépen akarod nézni, élvezhető minőségben, akkor nem érdemes. A legjobb amit tehetsz, az vmilyen .264 es codec. Talán xvid már támogatja..
    Átméretezéssel tudsz helyet nyerni, ha képméretet átkonvertálod kisebbre..
  • vaaa
    .mov-hoz Quick Time kell, erre keress rá.
  • littleNorbi
    De a minőség romlik?
  • SamFisher90
    Hi! Nekem a media player classic nem akarja vmiért lejátszani a .mov kiterjesztéseket :S pls help h mi lehet az oka. Mindig hibát észlel, ezért leáll... Ace mega codec packot használok.
  • SamFisher90
    3gp... ...szerintem :S
  • littleNorbi
    Melyik a legjobban összetömörített videoformátum ?
  • Gladiator
    na, ugye belementem az intézőbe, ott videókodekek. hiába törlöm ki bármelyiket, ha kilépek és vissza, akkor megint ott van.
  • Gladiator
    megvan, köszi:)
  • Gladiator
    hogy lehet megnézni milyen codecek vannak a gépen, és hogy lehet letörölni?
  • keeper2
    Az, hogy nagyon halk a hangja az ac3-nak, nem különleges dolog. Nálam is az, pedig egy külön filtert használok hozzá. Azthiszem, azért, mert az ac3 gyári beállítása -27 "egység". Bocsi, nem tudom pontosan megmondani, mi ez az egység, de az tuti, hogy gyárilag sokkal halkabbra van véve az ac3 hangereje (azt ne kérdezd (tőlem), miért)
  • ssolitude
    AC3 Filter
  • loserman
    hi. fennt vanaz XP codec pack .. film hangja nagyon halk .. felraktam AC3-as codecet , (Aud-X codec) meg is javult a hang. elinditotam egy másik filmet, és csuszott a hang ! :(( help.

ac3 -as filter kellene.