video-codec problémákkal ide
  • keeper2
    Igen, azt én is tudom, hogy az s/pdif az optikai kimenet a kártyámon, de a sherlock codec detective nyögte be ezt az info-t, hogy az emlitett kodek hibás. Gondolom, ez valami olyan kodek, ami wma pro-ba kódolja és küldi ki s/pdif-en keresztül, csak épp semmi szükségem erre. Régebben ace mega volt a gépemen, amit rendszeresen frissítettem uninstall-újrainstallal a legújabb verziókra. Mindig tök jó volt, csak nagyjából a 6.03-as tájától meghülyültek a lejátszók. A videóklippjeim nagy része adott idejű lejátszás után hibával kilépett (több lejátszó is, és a fura, hogy ha beletekertem a fájlba, akkor is ugyanannyi idő elteltével lépett ki, tehát, nem a fájl adott pontján volt a bibi. Viszont azok a fájlok még ma is tökéletesek, azonkívül, ez komplett filmmel nem jelentkezett, csak 100 mega alatti klippekkel és egyéb filmekkel). Emellett az ace jellegzetessége volt, hogy a lejátszás elindulása után kb 2 mp-et ment a film, majd kb 2-3 mp-re "befagyott" majd ment tovább. Szóval, most leszedtem a kodek pakkokat. Mellesleg, ha a klite pakkot felrakom, csak a wma támogatással, akkor a fent említett hibás kodek megjavul. Illetve, fent van a cole audio pack a korábban említett hülye kódolású filmek miatt.
    Egyébként cyberlink power dvd és ac3 filter is fel van rakva a gépre, akkor lehet, hogy ezek ütköznek? De akkor miért javul meg a klite felrakása után?