1057
video-codec problémákkal ide
  • keeper2
    Igen, azt én is tudom, hogy az s/pdif az optikai kimenet a kártyámon, de a sherlock codec detective nyögte be ezt az info-t, hogy az emlitett kodek hibás. Gondolom, ez valami olyan kodek, ami wma pro-ba kódolja és küldi ki s/pdif-en keresztül, csak épp semmi szükségem erre. Régebben ace mega volt a gépemen, amit rendszeresen frissítettem uninstall-újrainstallal a legújabb verziókra. Mindig tök jó volt, csak nagyjából a 6.03-as tájától meghülyültek a lejátszók. A videóklippjeim nagy része adott idejű lejátszás után hibával kilépett (több lejátszó is, és a fura, hogy ha beletekertem a fájlba, akkor is ugyanannyi idő elteltével lépett ki, tehát, nem a fájl adott pontján volt a bibi. Viszont azok a fájlok még ma is tökéletesek, azonkívül, ez komplett filmmel nem jelentkezett, csak 100 mega alatti klippekkel és egyéb filmekkel). Emellett az ace jellegzetessége volt, hogy a lejátszás elindulása után kb 2 mp-et ment a film, majd kb 2-3 mp-re "befagyott" majd ment tovább. Szóval, most leszedtem a kodek pakkokat. Mellesleg, ha a klite pakkot felrakom, csak a wma támogatással, akkor a fent említett hibás kodek megjavul. Illetve, fent van a cole audio pack a korábban említett hülye kódolású filmek miatt.
    Egyébként cyberlink power dvd és ac3 filter is fel van rakva a gépre, akkor lehet, hogy ezek ütköznek? De akkor miért javul meg a klite felrakása után?
  • Banyapapa
    Nemtom érdekel-e valakit de régebben itt ajánlottak a ace stb codec csomik helyett egy egész frankon használhato codec-eket,amik nem pakkok.

Anime-khoz amik ogm vagy mkv filek ezt raktam fel.

Plussz csak a media player classic van fennt,meg eccer minden telepités után elinditok egy WMV-t a XP media cuccával hogy lekapja a codec-et.
    Utána azt bese kapcsolom többet:P

Igaz ram-mov fileket ezzel nemtok nézni,de a MPClassic ha nem tudja elinditani ugyis bead egy ablakot amihez ad egy linket lekapni a megfelelö codec-et,pl: quicktime alternativ (igaz sose szedtem le még).
  • ibrik
    Az S/PDIF nem kodek, hanem a hangkártyádon lévő digitális kimenet (ha létezik, vagy koax vagy optikai).
    Sajnos a pakkoknak ez a nagy hibája, hogy egyszerre több hasonló jellegű kodek is felkerül a gépedre, amelyek összezavarják egymást.
    Konkrétan nálad valami olyasmiről lehet szó, hogy az egyik hangkodek a sok közül úgy van beállítva, hogy a dekódolt hangot az S/PDIF (digitális) kimenetre küldi az analóg helyett.
    Két (illetve három) konkrét kodek képes ilyenre:
    - AC3Filter
    - Cyberlink Audio Decoder (ez a PowerDVD-vel kerül a gépedre)
    - illetve az Intervideo Audio Decoder (ez a WinDVD-vel szokott a gépre kerülni, de sok kodekpakkban külön is megvan)
  • zakika
    nekem is volt ilyen, hogy nem tudta lejaccani a hangot, csak a media player clasic. fel kellet tenni a Divx 3,11 es ment mindennel
  • keeper2
    Az atuális problémáim: a sherlock szerint a wma pro s/pdif dmo hibás. Azt írja, hogy nem találja a drivert ehhez a kodekhez. Ezt hogyan lehetne korrigálni? Egyáltalán nem használom az s/pdif-et, úgyhogy a legegyszerűbb kitörölni lenne, de az audio kodekek között nincs benne, nem tudom, hol tehetném meg.
    Probléma 2: A gépemre felraktam az xvid és a divx kodek csomagot. Mindent jól lejátszott, de öcsém szerzett pár felvételt, amin a hang nem ment. Most, hogy a cole audio pack is rajta van, már megy a hang is, de nem akarok már packot a gépre. A video simán xvid, a hang pedig (gspot szerint) divx (same as wma) (0x0161) DivX Networks . Jelenleg 3 kompatibilis kodeket talál hozzá: divx audio compressor, windows media audio, windows media audio decoder. Az a fura, hogy a divx-es filmeket a cole pack felrakása elött is lejátszotta hanggal, illetve a wma fájlokat is játszotta, de ezeket a filmeket csak hang nélkül tudta lejátszani. De miért, ha elméletben olyan dekódereket használ most is, amik már elötte is működtek?
  • PetruZ
    Be ám, mint a huzat, hogy száradna le a keze annak, aki ilyet kitalál. Bár inkább videónál, ott is jellemzően wmv esetén fordul elő, hogy a legfrissebb 10-es, 11-es csomag nem elég jó neki, és egy szó nélkül felb*ssza valamelyik régebbit (többnyire a 7-est, vagy a 8-ast), ami persze hazavágja a 10-es csomagot is. Az az érdekes, hogy azután a 10-est visszarakva többnyire megjavul a finnyás játék is, és zokszó nélkül működik vele...
    Az SA-t nem ismerem, de a régebbi GTA játékoknál nem volt ilyen (audióban standard mp3-mal működtek).
  • zakika
    nem tudom, lehetseges
  • shrek82
    Mért? Egy játék is bezavarhat a kodeknek?
  • zakika
    San Andreas le?
  • shrek82
    Kész vagyok már ezektől a rohadt kodekektől! Egy ideig minden faszán ment, aztán én barom felraktam egy újjab kodek packot, hogy a San Andreasban halgathassam a saját zenéimet! Azóta nem tudok filmet nézni, mert olyan, mintha túl kontrasztos lenne(mindegyik lejátszóval), és kevés bennük a szín! Hang van, azzal nincs gond! Lehet, hogy akkor egymásra tettem két kodek packot, de most már az sem segit, ha uninstalállom az összes kodeket, ami csak a gépen van, aztán egy kodekpackot teszek fel, mert a jelenség ugyan úgy megmarad..Vkinek van vmi tanácsa, hogy mi a fenét csinálhatnék? Nem nagyon akarok format C-t, de ha sokáig idegesít, akkor megteszem :)! De inkább modjatok vmi okosat.. THX.
  • DirtyPio
    kellene nekem egy olyan kodeck, amivel le tudom jatszani az osszes filmet. Most az ace mega kodecks pack 6.03 as van fenn. Amikor megnyitom a batman begins-et, akkor a mplayer classic ezt irja ki:
    roviditek: nincs fenn a gepen codeck/filter, ezert nem tudja renderelni a filmet. Utana kiirja a hiba forrasat is:
    Stream 0

Media Type 0:
    --------------------------
    AM_MEDIA_TYPE:
    majortype: MEDIATYPE_Stream {E436EB83-524F-11CE-9F53-0020AF0BA770}
    subtype: MEDIASUBTYPE_Avi {E436EB88-524F-11CE-9F53-0020AF0BA770}
    formattype: TIME_FORMAT_NONE {00000000-0000-0000-0000-000000000000}
    bFixedSizeSamples: 1
    bTemporalCompression: 0
    lSampleSize: 1
    cbFormat: 0

Media Type 1:
    --------------------------
    AM_MEDIA_TYPE:
    majortype: MEDIATYPE_Stream {E436EB83-524F-11CE-9F53-0020AF0BA770}
    subtype: TIME_FORMAT_NONE {00000000-0000-0000-0000-000000000000}
    formattype: TIME_FORMAT_NONE {00000000-0000-0000-0000-000000000000}
    bFixedSizeSamples: 1
    bTemporalCompression: 0
    lSampleSize: 1
    cbFormat: 0

• keeper2
    Most én kérdeznék: legújabb auto gordian, xvid és divx kodekek. M2v videoklip fájlokat kívánok konvertálni velük. (Elméletben az m2v az olyan mpeg 2 tömörítés, ami nem tartalmaz hanganyagot, de ezeken mégis ott a hang.) A probléma: Xviddel letömörítettem a fájlokat, elméletileg mindegyiket jól megcsinálta, mégis, kb a fele elindíthatatlan volt. A bsplayer egyszerűen nem nyitható meg a fájl üzenetet küldött. A többit meg tökéletesen lejátszotta. (a hang és kép is auto módban volt tömörítve) A divx kodekkel tömörítve volt olyan fájl, amivel az xvid hibásan tömörített lett, mégis, divx-el tökéletes lett. Emellett viszont voltak olyan fájlok, (változatosan, volt ami xviddel sikerült, volt ami nem), amik a hang letömörítése után egyszerűen hibát jeleztek (az auto gordian feldobott egy hiba ablakot.
    A másik probléma: ugyanabban a felbontásban és bitrátában kivántam letömöríteni a fájlokat, ezért a maximum quality módot választottam. Eredmény: volt olyan 80 megás fájl, amiből 20 megás lett, de olyan 80 megás is, amiből 150 megás. A bitrátát megnéztem, és bizony még véletlenül sem hagyta ugyanúgy, volt, amit a felére visszavéve tömörített le. Ja, és még egy utolsó dolog: két menetes tömörítést akartam, elméletben a max. quality pont erre jó, de mégis csak 1 meneteset csinál állandóan.
  • keeper2
    Igazából nem tudok pontosan válaszolni a hozzászólásra, de annyit meg tudok jegyezni, hogy az ace mega... része a divx antifreeze. Ez arra jó, hogy a hibás képkockáktól "megzakkanó" lejátszókban tovább játszatja a filmet, vagyis átugorja a hibás kockákat. Te a futó film miatt lényegében észre sem veszed ezt, amúgy viszont képes akár teljesen befagyni tőle a film lejátszása. Elképzelhető, hogy a gordian csomagjában ez nincs benne, ezért szerintem keress rá a neten és telepítsd fel.
  • blackgamer
    ACE codecpack volt a gépemen, de videókba nem tudtam beletekerni, és BSplayer nagy felbontású képeket készített (screenshot-ot)

most Gordian Knot pack van fent, ezzel normális a BSplayer képlopása, de mintha a lejátszás nem lenne 100 %-os néha hibás kockák, kép is mákosabb talán

tudtok valami jó összeállítást ajánlani?
  • Grusi
    Csao! Gondoltam, nem nyitok a problémámnak egy külön topicot, felhozok inkább egy régit. A gond az, hogy bár semmit nem változtattam a gépen (értsd: nem tettem fel új codecet, lejátszót, stb.), egyszerre totál elszaródott a divx-ek lejátszása. A kép "zizis", mintha túl kontrasztos, "túlexponált" lenne, és ezen nem segít semmilyen "világosság" vagy "telítettség" csúszka sem. Vagy hatodszor uninstallálom az eddig tökéletesen bevált codecjeimet, semmi hatása. Ha esetleg nem világos a gond, berakhatok képet is, hogy milyen a kép. Előre is kösz!
  • Banyapapa
    Vobsub.
    Felrakod és kész.
    Ha elinditod a filmet, automata elinditja a feliratot.
  • Crazyn
    Hali! Tudnátok mondaniegy progit/lpugint/codecet, ami a WMP-ben berakja a feliratot a film alá? THX
  • keeper2
    Na, én azthiszem kész vagyok. Egyéb okok miatt vissza kellett raknom a windowst az előző ghost mentésből. Azon még az ace mega volt fent. Hát, azt uninstalláltam, és letöröltem az összes video kodeket is. Felraktam a bs playert, divx és xvid kodekeket. Minden jól ment, kivéve az asf és a wmv fájlok. Sokat szenvedtem vele, megint visszarakva, ffdshow, sőt, aztán végül még a win media codec 9-et is, de sehogy sem indult el. Aztán teljesen véletlenül rájöttem, hogy mennek ezek is, media player 10 alatt. De nem értem, hogy a bs player miért írja, hogy can't open file. Hiszen a dekodolása működik, illetve, tegnap is ugyanaz a bs player volt fent, ami lejátszotta az asf és wmv fájlokat.
  • keeper2
    Igen, fent van. De ez lagalább új infó. Jó tudni, mert fogalmam sem volt róla, hogy a kettő együtt nem jó, ha ittvan. Bár, pl. a kodek pakkoktól is mindenki ódzkodik a neten. A 0.603 elött viszont nekem az égvilágon semmi problémám nem volt az ace-el...
  • ibrik
    Jó, akkor érthetőbben: ffdshow és DivX/XviD kodek együttes használata nem ajánlott.
    Távolítsd el az ffdshow-t - hiszen azt írtad, hogy az is fentvan - a telepítési sorrendre senki nem volt kíváncsi, attól még fentvan, ugye-ugye?
  • keeper2
    Mondjuk, a probléma megoldódott, mivel nekem csak egy lejátszót kellett, amiben bele tudok nézni a félkész filmekbe. Régebben azért használtam csak a power dvd-t, mivel a win. media player erre nem volt képes (nem a classik, hanem a microsoftos. még a 10-es sem bírja elindítani a félkész fájlokat)
    A kodekekkel kapcsolatban: nos, nem ez volt a sorrend. Felraktam ffdshow-t, majd volt 2-3 film, amiben gyönyörűen villogtak a képkockák. Pl. az egyik irigy hónaljmirigy tvripben az első képkocka a szöveg, hogy ők nem vállalják a felelősséget.... Na, az egész filmet úgy játszotta, hogy kb minden másodperc egyharmad részében ezt az első képkockát mutatta, a többi időben meg a filmet rendesen. Illetve, volt olyan, ahol "robot mozgást csinált" az embereknek. Mint utólag kiderült, a divx filmeknél volt a probléma, a divx kodek megoldotta, de akkor nem tököltem g-spottal, hanem felnyomtam az xvid kodeket, és mivel az nem javított, a divx-et...
  • ibrik
    Lehet, hogy csak egyszerű lesz a megoldás.
    Ha most van fent DivX és XviD kodek is, akkor minek raktál fel még ffdshow-t is???
  • keeper2
    Meglehet, hogy én értem félre, ez esetben előre elnézésedet kérem ezen hozzászólásért, de akkor azt magyarázd el, hogy miért van, hogy a power dvd-t nem telepítettem újra, hanem ugyanúgy van ott, de amikor fent volt az ace mega, akkor lejátszotta ezeket a félig kész fájlokat, azóta pedig nem. Az egyébként nekem is tiszta volt, hogy a kodek csak a kitömörítés (illetve be is, de az itt nem lényeges) végzi azokból az adatokból, amit a lejátszó programtól kap, és visszaadja a programnak azokat az adatokat, amiket le kell játszania. Lehet, hogy félreérthető voltam, de én nem is említettem (vagy nem akartam ilyenre célozni) olyat, hogy a kodek nem engedné meg, hogy lejátssza a félig töltött avit. Elképzelésem szerint a lejátszó program nem tudta lejátszani a filmet, mert nem volt hozzá megfelelő kodek telepítve, ami kibontotta volna. Az elképzelésem a következő volt: van egy x kodek, ami kibontja a teljes fájlt a lejátszónak, ellenben ha nincs meg a fájl vége, akkor a power dvd ezt a kodeket nem tudja felhasználni valamilyen okból (az ok szerintem nem lényeges) arra, hogy dekódolja számára a filmet, ellenben az ace megában van egy másik kodek, amit fel tudott ezen feladatra használni, viszont jelenleg ez a kodek nincs telepítve nálam. Egyébként, a probléma mondhatni megoldódott, mivel az mp. classic lejátszotta ugyanazt a félig kész fájt, amit a power dvd nem. Ez esetleg felvetheti azt a megoldást is, hogy az ace mega netán eltávolított olyan bejegyzéseket, amiket a power dvd használt, avagy úgy állította be magát a power dvd, hogy az ace valamelyik elemét használja mindenképp, amit jelenleg nem talál meg a gépen, és elképzelhető, hogy egy power dvd újratelep. után megoldódna ez a probléma is. Ezzel részben talán válaszoltam is az elején saját magam által felvetett kérdésre, hogy miért nem játssza a power dvd...
  • ibrik
    Szerintem csak te értetted félre saját magad.
    Nálam egyetlenegy MPEG4 kodek van fent, ez a DivX Pro 5.2.1, és az AVIPreview is tökéletesen működik részben letöltött AVI-knál - úgy értem, amennyi lejött a fájlból, azt maradéktalanul lejátsza.

Tehát újra megismétlen: nem kodek okozza azt, amit leírtál - és bármely logikai (félre)levezetésekkel is jössz, akkor is úgy van, ahogy mondom.
    A lejátszóprogi az oka.
    Egy kodek sosem fog engedni vagy tiltani valamit is, az nem program, hanem csak egy eszköz, olyan, mint egy kulcs a zár nyitásához (csak a kodek többféle "zár" nyitásához is jó) - magától nem fogja kinyitni az ajtót, csak ha bennevan valakinek a kezében, aki beteszi a zárba és elforgatja.
  • keeper2
    ibrik: félreértettél. A lényege a dolognak az volt, hogy amíg az ace mega volt fent, addig a power dvdvel frankón le tudtam játszani odáig a filmet, ameddig le volt töltve. De amióta csak a lejjebb részletezett kodekek/filterek vannak fent, azóta a power dvd a részlegesen letöltött fájlokat nem is nyitja meg, vagyis egyáltalán semmit nem játszik le belőle. Ebből az következik, hogy az ace mega valamelyik kodekje révén sikerül a p. dvdnek lejátszani a részleges filmet. Azért gondoltam, hogy hátha valaki tudja, konkrétan melyik az. Mert persze, miután teljesen lejött, már játssza minden lejátszó. Az avipreview pedig olyan, amilyen. Azzal nekem leginkább csak a pár másodperc effekt jött össze, szerintem a program gyengesége okán.
  • Banyapapa
    Majdnem ugyanazok a codecjeim vannak mint neked,és amit irtam kettöt használom/ használtam elötte.
    Amit irtál preview betegség nálam is volt (de nem sürün), arra meg a media player classic.
  • ibrik
    Tévedés.
    A kodek csak azért felelős, hogy egyáltalán látsz valamit a filmből.
    Hogy mennyit látsz belőle, az lejátszóprogram-fúggő.
  • keeper2
    Az avipreviewet felejtsük inkább el. Anno a powerdvd lejátszotta a film első 40 percét, az avipreview pedig kb 10 másodpercet. Sok filmmel próbálkoztam, de ez a program alig néhány másodpercet játszik csak le. A mp. classic lehet, hogy jó ötlet lesz, bár szerintem eddig valami kodek csinálta, ha eddig a powerdvd vitte, és már nem.
  • Banyapapa
    AVIpreview, media player classic.
  • keeper2
    Most egy olyan kérdésem lenne, hogy valaki meg tudná mondani, hogy melyik kodek/filter kell ahhoz, hogy a félig letöltött avi filmekbe is bele bírjak nézni. Eddig ace mega 6.03 volt fent fullosban, és így a power dvd-vel meg tudtam nézni a filmeknek a letöltött részét, még mielött letöltöttem volna. Most ffdshow, ffdvfw, x-vid és divix filterek és kodekek vannak fent, de nem tudok belenézni (persze, ha lejön a teljes film, akkor már lejátszható.
  • Zoli007
    Bocs, igazad volt, de kerdes tobbi resze meg fenn all.
  • sd54321
    Más.
    Szintén video capture:
    A gépem nem mai gyerek (P4celeron 2.4Ghz+256Mb Ram) de a különböző VCR progik hardwer szükségleteinek untig megfelel. Mégis van egy gondom. Kb 1 óra folyamatos avi rögzítés után látványosan elcsúszik a hang és a kép. nagyon durva mert e nem egy fps függő változás így szinte lehetetlen normálisan helyreállítani a rendes audio/video szinkront a kész (rögzített) fájlban. Valahol (www.videohelp.com) olvastam erre gyógyírt, ki is próbáltam de nem jött be. Mpg felvételnél is előjön egy idő után a szétcsúszás, de a vinál már néha 30-40 után is. felvétel sorána prociterhelés 80%alatt marad, eldobott képkocka nincs, a képméret 604x480, codec divx5 vagy xvid, hang: mp3. vana vdub-nak egy synch modja, de az sem segített. Mi lehet a megoldás?
    Per'pill a fly2000 tv progit használom intervideo (vagy a honestech?) codeccel svcd formátumba tömörítve, s ez ugy tűnik müxik. 2 órás anyag felvétele tökéletesen szinkronban maradt!
    Az előző üzimhez hasonlóan kérlek titeket, ha lehet emailben írjatok. nagyon köszönöm, előre is:)
  • sd54321
    Hi!
    Hirtelenjében nem találtam alkalmasabb topicot a gondomra.
    Keresek egy olyan progit amivel tvkártyárol él egyenesben tudok dvd-re rögzíteni pl. mpg vagy mpg2 formatunban. Egy ilyenről tudok, de az elég bugos: Intervideo dvd recorder.
    Van valakinek 5lete?
    Nem tom', hogy valaha még lesz.e alkammam ide belesni, úgyhogy aki tud segíteni az légyszi' dobjon meg egy emillel:
    [email protected]
    Köszi.
    Amugy szerintem is a MediaPlayer classic viszi a pálmát :)
  • keeper2
    Na, úgytűnik ezt is megoldottam. Újból leszedtem az összes kodeket, és most a bsplayer után nem a divx és xvid kodekekkel kezdtem, hanem egyenlőre csak az ffdshow-t raktam fel, és most van felirat. Elég furcsa, hiszen az elöbb is ugyanaz az ffdshow volt fent, csak épp kicsit hátrébb volt a sorrendben, de ahol lehetett beállítottam a felirat kezelést... Viszont, néha tömörítek filmet, szóval, ha most a jól működő ffdshow után felrakom a divx és xvid kodekeket, akkor számíthatok újabb problémákra vajon?
  • keeper2
    Na, letakarítottam az összes video kodekekt, és audióból is jópárat (a programját uninstallálva, illetve a kodeket eltávolítva is), majd újrainstalláltam őket. Mostmár gyönyörűen játszik le mindent, hangot, filmet, midnen formátumot, amivel csak próbáltam, ellenben a feliratok csak nem akarnak megjelenni. A bsplayert használom, az ki is írja, hogy megtalálta hozzá a feliratot, és azt használja, illetve, be is van pipálva neki a megjelenítése, de mégsem. Az ffdshow-20020617 fentvan, abban is beállítottam, hogy automatán keresse meg a feliratokat, sőt, felraktam a vobsubot, abban is beállítottam, aztán még kinomban az auto gordiant is, de semelyik sem rakja ki a feliratot. Nem is jelennek meg az ikonok a tálcán, pedig elötte jól mentek, mind vobsubos, mind ffdshow-os. (ja persze nem egyszerre telepítettem ezeket a progikat, csak egymás után haladva, amikor láttam, hogy nem jön a felirat sehogy.)
  • PetruZ
    A mobil videó az a "3gp" nem? A kérdésedre meg a gugli legelső találata ez volt...
  • Zoli007
    Kossz, de nekem is MPC-m van otthon, es nem nagyon jatsza le. A GP3 Mobiltelefonok videoformatuma. Az mind szep es jo, hogy le tudom jatszani, de mivel tudom konvertalni?
  • ibrik
    A 264 még elég gyerekcipőben járó kodek.

A MOV-hoz (meg az AMR-hez is) QuickTime Player kell (saját formátuma).
    De mindezeket a Mediaplayer Classic (a Médialejátszó "meghekkelt" verziója)lejátssza (beépített kodekei vannak szinte minden média-formátumhoz).
    Media Player Classic Project

Viszont a GP3 az nem médiafájl, hanem valami gitár-eszetlenkedő progi saját formátuma, tehát kodeket nem találsz hozzá, ahhoz a gitárprogi kell.
  • Zoli007
    Na emberek egy kis segitseg kene: Szerintetek mi a legjobb codec, melyiknek van a legjobb minoseg/bitrate aranya. Mennyire jo codec a H.264. Nem tudtok olyan codec csaladot, amely lejatsza a exotikus formatumokat is(GP3, AMR). Olyan konvertalo programot, amely megeszi az elobb emlitetteket+MOV.Koszi szepen.
  • keeper2
    Thx. Át fogom nézni. Mondjuk, ami fura, hogy az ac3 hangot most nem dekódolja. A gspot szerint a hibás a dekódoló program, míg itt a kodekek közt ott van, és hibátlannak írja. Sőt, a biztonság kedvéért újra telepítettem azt az ac3 filtert, amit régóta használok, de eddig még mindig csak marad a némasági fogadalom.
    Egyébként, te 98-at, vagy me-t használsz, vagy csak fejből írtad az elérését? Kissé más az xpn az elrendezés, de attól függetlenül megvannak, csak mintha úgy rémlene, hogy 98nál láttam utoljára valami hasonló sorrendet.