video-codec problémákkal ide
-
keeper2 #446 Most én kérdeznék: legújabb auto gordian, xvid és divx kodekek. M2v videoklip fájlokat kívánok konvertálni velük. (Elméletben az m2v az olyan mpeg 2 tömörítés, ami nem tartalmaz hanganyagot, de ezeken mégis ott a hang.) A probléma: Xviddel letömörítettem a fájlokat, elméletileg mindegyiket jól megcsinálta, mégis, kb a fele elindíthatatlan volt. A bsplayer egyszerűen nem nyitható meg a fájl üzenetet küldött. A többit meg tökéletesen lejátszotta. (a hang és kép is auto módban volt tömörítve) A divx kodekkel tömörítve volt olyan fájl, amivel az xvid hibásan tömörített lett, mégis, divx-el tökéletes lett. Emellett viszont voltak olyan fájlok, (változatosan, volt ami xviddel sikerült, volt ami nem), amik a hang letömörítése után egyszerűen hibát jeleztek (az auto gordian feldobott egy hiba ablakot.
A másik probléma: ugyanabban a felbontásban és bitrátában kivántam letömöríteni a fájlokat, ezért a maximum quality módot választottam. Eredmény: volt olyan 80 megás fájl, amiből 20 megás lett, de olyan 80 megás is, amiből 150 megás. A bitrátát megnéztem, és bizony még véletlenül sem hagyta ugyanúgy, volt, amit a felére visszavéve tömörített le. Ja, és még egy utolsó dolog: két menetes tömörítést akartam, elméletben a max. quality pont erre jó, de mégis csak 1 meneteset csinál állandóan.