video-codec problémákkal ide
-
keeper2 #435 Meglehet, hogy én értem félre, ez esetben előre elnézésedet kérem ezen hozzászólásért, de akkor azt magyarázd el, hogy miért van, hogy a power dvd-t nem telepítettem újra, hanem ugyanúgy van ott, de amikor fent volt az ace mega, akkor lejátszotta ezeket a félig kész fájlokat, azóta pedig nem. Az egyébként nekem is tiszta volt, hogy a kodek csak a kitömörítés (illetve be is, de az itt nem lényeges) végzi azokból az adatokból, amit a lejátszó programtól kap, és visszaadja a programnak azokat az adatokat, amiket le kell játszania. Lehet, hogy félreérthető voltam, de én nem is említettem (vagy nem akartam ilyenre célozni) olyat, hogy a kodek nem engedné meg, hogy lejátssza a félig töltött avit. Elképzelésem szerint a lejátszó program nem tudta lejátszani a filmet, mert nem volt hozzá megfelelő kodek telepítve, ami kibontotta volna. Az elképzelésem a következő volt: van egy x kodek, ami kibontja a teljes fájlt a lejátszónak, ellenben ha nincs meg a fájl vége, akkor a power dvd ezt a kodeket nem tudja felhasználni valamilyen okból (az ok szerintem nem lényeges) arra, hogy dekódolja számára a filmet, ellenben az ace megában van egy másik kodek, amit fel tudott ezen feladatra használni, viszont jelenleg ez a kodek nincs telepítve nálam. Egyébként, a probléma mondhatni megoldódott, mivel az mp. classic lejátszotta ugyanazt a félig kész fájt, amit a power dvd nem. Ez esetleg felvetheti azt a megoldást is, hogy az ace mega netán eltávolított olyan bejegyzéseket, amiket a power dvd használt, avagy úgy állította be magát a power dvd, hogy az ace valamelyik elemét használja mindenképp, amit jelenleg nem talál meg a gépen, és elképzelhető, hogy egy power dvd újratelep. után megoldódna ez a probléma is. Ezzel részben talán válaszoltam is az elején saját magam által felvetett kérdésre, hogy miért nem játssza a power dvd...