Ki milyen keverõk használ,tapasztalatok...
-
mstummer #266 Nos döntsd el hogy zenét akarsz csinálni vagy mixelni,a zene készítés más fajta keverő tipust igényel,valamint samplereket,effektorokat,szintit...stb. A második kérdésedből azért inkább arra következtetek hogy dj cuccot akarsz, vagyis mixelni.
Nos tehát keverő 100ból: Én a Pioneer 707-et ajánlanám vagy a Denon X-300at. Persze nem itthon kell őket megvenni,mert az X300 nem kapható nálunk, a 707 meg valamivel drágább mint 100.
Lejátszó:
Ha CD-t akarsz akkor az alábbiakat ajánlom figyelmedbe:
A lista kezdődik a Numark Axis 2-vel ami már 50/db körül kapható,bár jó ronda kinézete van azért nagyon is használható CD lejátszó,ha kezdő lennék kevés pénzel én ezt venném.
Van a nagyobb testvére 60ért az Axis 4 annyival tud többet hogy van benne loop, de ez nem mindenkinek éri meg a plusz pénzt.
A Numarkok közül még az Axis 9 fér be a keretbe 100/db elég profi,sok szolgáltatással effektekkel.
A Pioneer cég kinálatából a Pio 100 ról tudok még infókat mondani,nos ez talán kis hazánkban a legelterjedtebb DJ CD lejátszó,viszonylag jól bírja a strapát, ennek ellenére nem ajánlom,nem éri meg az árát még most sem (100/db).Az élettartamuk 4 év körüli.Nekem ez kevés.
Aztán tudsz még használtan venni a Pioneer 500 család tagjai közül,már nem gyártják őket,újonnan csak az 500S kapható,de az 160/db körül.Nos talán ezeket a CD lejátszókat találta el legjobban a Pioneer,csak az 1000es múlja felül. Egy új lézerfejjel 6-8 évig is elmuzsikál.Használtan 50-60 körül kaphatóak, + 30-40 a fejcsere...bár ezt nem mindegyiknél kell azonnal. Egy nagy hátrányuk van, a nagy rázkódást nembírják.
Van még a Pioneer 200,nos ez lényegében egy feltúrbózott 100as,mp3-at is tud játszani,viszont a jog elég furcsa rajta...135/db az ára.Lehet hogy a 100assal való ellenszenvem miatt van...de nekem nem szimpi.
Annál szimpatikusabb a Denon DN-S 1000-es lejátszó,szintén 135/db áron mp3as képességgel,sok funkcióval.
Ezeken kivül is vannak más lejátszók,pl a reloop,gemini,omnitronic,de azok közül egyet sem ajánlanék szívből.A fentiekből bármelyiket választod tuti h nem bánod meg.Jah mégvalamit, a keverő árak külföldre vonatkoznak: http://www.friendlyhouse.at
A CD lejátszók árai viszont a pesti Zaj stúdió árai www.zaj.hu
Mégvalamit, a Zaj-ban kitudod próbálni ezen cuccok legtöbbjét,és ezt tedd is meg.